Tuotanto pilaa kivan idean – arviossa The Dark Side of the Moon

Julkaistu Infernossa 5/2023.

04.07.2023
THE DARK SIDE OF THE MOON
Metamorphosis
NAPALM

The Dark Side of the Moon on fantasialeffa- ja pelimusaa muoviheviksi sovittava projekti, johon kuuluvat laulaja-ördääjä Melissa Bonny, Feuerschwanzin kitaristi ja harpisti sekä Amaranthen rumpali. Laulussa avustavat Tom Englund, Charlotte Wessels ja Fabienne Erni. Soittoapuna on Hans Zimmerin moldovalaisviulisti Rusanda Panfili. Puitteet ovat siis tiptop, mutta tuotanto paskoo kivan idean.

Se mikä passaa Amaranthelle ja Dynaztylle, ei käy muille, ja Jacob Hansenin plastiikkipresetit syövät soittajilta persoonallisuuden ja musiikilta hengitystilan. Metamorphosis on kasa gridiin editoimalla pystyyn tapettuja Harry Potter-, Lord of the Rings- ja Game of Thrones- lainoja plus kolme bändin omaa teosta.

Paras veto on Fabienne Ernin kera duetoitu oma biisi New Horizons, karvaisimmasta perseestä puolestaan alkujaan ihana May It Be, jota tässä Bonnyn kera laulaa yhtä ihana Wessels. Hevisovitus herättää minussa ainoastaan murhanhimon. Siinäpä onkin koko projektin ongelma: leffamusa on modernia klasaria, alansa mestarien kädenjälkeä, jota ei ihan kuka tahansa hevari noin vain parantele. Leffascore ei hevisti soittamalla heviksi muutu.

Ei ole tämäkään se eka hyvä Melissa Bonnyn laulama levy…

Lisää luettavaa