Tuttua, turvallista ja tasaisen laadukasta – arviossa The Flower Kings

Julkaistu Infernossa 10/2020.

21.01.2021
The Flower Kings
Islands
INSIDEOUT

Kukkaiskuninkaiden valtakunnassa ovat asiat edelleen mallillaan, eikä muutoksen tuulia ole kaivattu – ellei sellaisiksi lasketa viime vuonna yhtyeeseen liittyneitä uusia jäseniä, kosketinsoittaja Zach Kaminsia ja rumpali Mirko DeMaioa.

Linnoitusta ovat pitäneet yli 20 vuoden ajan pystyssä kitaristi Roine Stolt, laulaja Hasse Fröberg ja basisti Jonas Reingold. Yksi merkittävä osa rakennelmaa oli alkuperäinen kosketinsoittaja Tomas Bodin, joka jätti orkesterin musiikillisten erimielisyyksien vuoksi vuonna 2015.

Legendaarisen Roger Deanin kuvittama Islands on puolitoistatuntinen tupla-albumi täynnä sitä itseään eli nostalgiassa uitettua sinfonista progea. Massiivisia eepoksia ei ole mukana, onneksi, sillä Stolt kumppaneineen ole kyennyt säveltämään mielenkiintoisia sellaisia aikoihin. Pisin kappale Solaris sujahtaa sekin alle kymmeneen minuuttiin.

Kyllähän tätä kuuntelee mieluummin kuin pataansa ottaa, mutta mitään erityisen jännittävää levyllä ei valitettavasti ole tarjota. Tuttua, turvallista ja tasaisen laadukasta musiikkia.

Lisää luettavaa