Tyylipuhdas osoitus genren lukuisista hyveistä – arviossa Lord Fist

Julkaistu Infernossa 10/2020.

LORD FIST
Wilderness of Heart
HIGH ROLLER

Mikkeliläisnelikko palaa pitkäsoittokantaan viiden vuoden tauon jälkeen toisella kokopitkällään.

Lord Fistin perinnetietoinen, 1980-luvun alun brittiskenestä ammentava hevi on hienoisesti aikaisempaa kevyempää ja tuotannoltaan hiukan puleeratumpaa. Eihän yhtyeen katalogi ole ennenkään elänyt uhkaavuudesta ja turboahdetusta kohkaamisesta, mutta jotenkin biisien kirjoittamista on lähestytty tällä kertaa rauhoittavammasta kulmasta.

Wilderness of Hearts on silti tyylipuhdas osoitus genren lukuisista hyveistä. Paikkansa löytävät maukkaat melodiat, monet hienot kitarasoolot ja biisirakenteiden rikkaus. Suoraa menoa jytkitään parhaiten First Morning – Collapsella, Wings Drawn in Our Mindsilla ja Flying Over Tiprinithillä. Vielä erikseen ovat kappaleet kuten Princess of the Red Flame ja Sisters, jotka eivät koreile pituudella, mutta joissa tapahtuu mittaansa nähden hirvittävän paljon.

Pelkästään näiden esimerkkien perusteella ei ole perusteetonta sanoa, että Lord Fist tekee Suomen mittakaavassa hyvin omintakeista raskasta rockia, josta tulee aina hyvälle mielelle. Yhtye on myös pistämätön keikoilla. Enää ei puutu kuin se, että bändit ja kuulijat pääsisivät niille keikoille.