Vähemmän voi olla enemmän, kunhan visio on riittävän vahva – arviossa Blóð

Julkaistu Infernossa 4/2021.

08.06.2021
BLÓÐ
Serpent
MALPERMESITA

Duona toimivan ranskalaisen Blóðin metodi on äärimmäisen yksinkertainen, mutta pirullisen tehokas. Monessa eri bändissä mukana ollut Ulrich W. vyöryttää hidasta ja monotonista riffiä, jonka päälle Anna W. valittaa puhtaankuulaalla äänellään yltyen välillä piinattuihin rääkymisiin. Näillä vastakohdilla on saatu aikaiseksi painostava tunnelma, jossa osin black metalin elementein luotu synkkyys on tuotu osaksi doomin lohduttomuutta.

Yhtyeen kakkosalbumin minimalistisuus on hypnoottista, ja vaikka levyn seitsemän kappaletta ovat pitkähköjä, sen kokonaismitta on hyvin maltillinen eli 43 minuuttia. Näin albumi ei pääse puuduttamaan liiaksi, vaan saa sekä mieltä lannistaen että ahdistuksesta voimaa jakaen janoamaan lisää.

Harva artisti onnistuu toteuttamaan tällaisen ristiriitaisuuden näin hyvin, ja Blóðin tapauksessa toimivuus johtuu enemmänkin musiikin sisältämästä vahvasta latauksesta kuin sävellysten tehokeinoista.

Serpent on oiva osoitus siitä, kuinka vähemmän voi olla enemmän, kunhan visio on riittävän vahva ja muiden karttama. Samalla levyn ”tylsyys” on varmasti monelle liikaa.

Lisää luettavaa