Vajaat 40 minuuttia liiankin yksitoikkoista tykitystä rimpuilee sietorajan tietämillä – arviossa Downcross

Julkaistu Infernossa 4/2019.

Downcross
Mysteries of Left Path
Saturn Sector

Valko-Venäjä ei ole profiloitunut kovinkaan kummoisena black metal -mekkana, mutta ensimmäistä kokopitkäänsä tarjoavalla Downcrossilla on hyvät edellytykset muuttaa asia.

Vasemmalle viistävän polun mysteereistä kertova levy tihkuu esoteriaa, mutta musiikillisesti se on melko helposti sisäistettävää ja suoraviivaista tavaraa, mikä on laskettava sekä heikkoudeksi että vahvuudeksi. Asia tuodaan todellakin esiin ilman turhia kiemuroita, hieman kotimaisen Sargeistin malliin, joskin Downcross-duolta löytyy hyvin myös omaa sormenjälkeä.

Mysteries of Left Path on debyytiksi kohtuullisen hyvä, mutta on meiningissä vielä paljon parannettavaakin. Hieman vajaat 40 minuuttia liiankin yksitoikkoista tykitystä rimpuilee sietorajan tietämillä, joskin yhtye saa synninpäästön hyvien riffiensä ansiosta. Samaa ei voi valitettavasti sanoa nyanssittomasti raakutusta laulupuolesta, jonka on parannuttava jatkossa huomattavasti.

Downcross iskee parhaimmillaan tulisesti. Esimerkiksi Black Flame of Reason and Will on aika helvetin kova black metal -kappale, jollaisia ei suoda aivan jokaisen bändin uralle. Pelkästään se lupaa hyvää.