Vajaat 50 minuuttia ajatonta laatukuoloa – arviossa Skeletal Remains

Julkaistu Infernossa 8/2020.

30.11.2020
Skeletal Remains
The Entombment of Chaos
Century Media

Kalifornialaisen kuolometallikomeetan neljännelle levylle on ladattu melkoisia odotuksia, mutta ällös huolestu, lunastushommat hoituvat tuosta vain.

Yhtyeen kokoonpano on myllääntynyt sitten edellisen Devouring Mortality -levyn (2018), ja miehistö laulaja-kitaristi Chris Monroyn ympärillä on vaihtunut uuteen. Keihäsmies Mike De La O tosin sahaili bändissä hetkellisesti jo 2011. Koska Monroy on tämän sotalaivan kapteeni, musiikkityylissä ei kuitenkaan näy suunnanmuutoksia.

Levy räjäytetään Cosmic Chasm -intron jälkeen liikkeeseen morbidangelmäisellä Illusive Divinityllä, ja on hetkessä selvää, että tatsi on tallella. Yhtye poimii taidokkaasti vanhojen death metal -kivijalkojen kuten Pestilencen sekä etenkin Morbid Angelin pioneerityön hedelmiä, tunkee ne blenderiin ja tarjoilee herkkujuoman janoiselle kuulijalle.

The Entombment of Chaos on koko vajaan 50 minuutin mitaltaan ajatonta laatukuoloa, jossa ei säästellä mehukkaissa kitarasooloissa, koukuttavissa riffeissä tai Grewe–Mameli-osaston örinöissä. Mestareiden perintö osataan ottaa haltuun suvereenisti, mutta jatkossa olisi hyvä saada mukaan enemmän jotain ihan omaa. Kamalan kova tämä on näinkin.

Lisää luettavaa