Vapaamuotoista leijailua yli monen eri genren rajapinnan – arviossa Nero Kane

Julkaistu Infernossa 8/2022.

03.11.2022
NERO KANE
Of Knowledge and Revelation
SUBSOUND

Psykedeeliseen dark folkiin erikoistunut Nero Kane loihtii kolmannella studioalbumillaan hyvin mielenkiintoisia ja utuisia mielenmaisemia. Italialaisen musiikissa törmäävät kiehtovalla tavalla eurooppalaisen dark waven ja neofolkin perinteet sekä amerikkalaisen bluesin ja aavikkorockin estetiikka. Jos Nick Caven myöhäistuotanto, Dead Can Dance ja Velvet Undergorund risteytettäisiin keskenään, lopputulos voisi olla jotain Of Knowledge and Revelationin kaltaista. Mitään kovin tarkkoja rajoja Nero Kanen musiikille on turha piirtää, sillä se leijailee hyvin vapaamuotoisesti yli monen eri genren rajapinnan.

Uusi levy on tehty samalla porukalla kuin edellinen Tales of Faith and Lunacy (2020). Levyn on siis tälläkin kertaa tuottanut ja äänittänyt Matt Bordin, joka myös soittaa sillä erinäisiä instrumentteja. Toinen yhteistyökumppani on muusikko-kuvataiteilija-elokuvaohjaaja Samantha Stella, jonka ääntä verrataan pressitiedotteessa Nicoon. Vertaus ei ole kovin ontuva.

Of Knowledge and Revelation kuulostaa samaan aikaan vereslihaiselta ja ylimaalliselta. Kuin musiikillinen vastine El Topolle.

Lisää luettavaa