Varmaotteinen ja omaan asiaansa uskova kopla – arviossa Träumen Von Aurora

Julkaistu Infernossa 9/2022.

15.12.2022
TRÄUMEN VON AURORA
Aurora & Luna
TROLLZORN

Saksalaisen Träumen von Auroran uusin levyprojekti on kahden erillisen albumin mittainen spektaakkeli. Kokopitkien kerrotaan täydentävän toisiaan yin & yang -hengessä, minkä aistii niin kiekkojen kansikuvista kuin musiikista.

Progressiivisia elementtejä post-blackiinsä yhdistelevä ryhmä tekee soitannollisesti ja tuotannollisesti hyvää työtä. Musiikki liikkuu synkkien sävyjen ja ilmavien fiilistelyjen välillä, ja ilmaisussaan on jotain moderneille saksalaisbändeille ominaista – siis muutenkin kuin laulukielen osalta.

Viisitoista vuotta toiminut kopla kuulostaa varmaotteiselta ja omaan asiaansa uskovalta. Musiikkinsa toimii paikoin todella hyvin, mutta kahden albumin mittainen mammuttikokonaisuus tuntuu lopulta liian isolta palalta. Yli 90 minuuttia tunnelmointia ja satunnaisia äärimetallivyörytyksiä olisi nimittäin suuri haaste kovemmallekin bändille.

Träumen von Auroran homma on hyvin tasapainossa, mutta olisi mielenkiintoista kuulla, miten nelikko pärjäisi ytimekkäämmän musiikin parissa. Pieni maltillisuus ja perusasioihin keskittyminen olisi paikallaan.

Lisää luettavaa