Vauhdikasta, synkkää ja tiivistämistä kaipaavaa black metalia – arviossa Sombre Héritage

Julkaistu Infernossa 11/2023.

15.02.2024
SOMBRE HÉRITAGE
Inter Duo Mundi
SEPULCHRAL

Quebecistä kotoisin oleva Sombre Héritage soittaa vauhdikasta ja synkkää black metalia. Melko tuntemattoman Hak-Ek Damm -bändin Exun sivuprojekti tarjoaa kitaravetoista ja mukavan melodista tavaraa. Musiikki on kevyesti melankolista, ja yllättävää kyllä siitä tulee mieleen geneerisempi Suomi-bm, niin hyvässä kuin pahassa.

Mitenkään erityisen mieleenpainuvaa kanadalaisveikkojen musiikki ei ole, mutta kokonaisuudessaan levy edustaa sitä parempaa keskinkertaisuutta. Se ei ala ärsyttää tai aiheuta muitakaan tuntemuksia. Levy on ylipitkä muttei yllättäen aiheuta ähkyä.

Riffeissä on paikoitellen valtavaa potentiaalia. Leppoisammat fiilistelykohdat toimivat huomattavasti paremmin kuin kireä sahaaminen ja aggressiivinen mättäminen. Tunteita on helpompi purkaa, kun ei ole kiire minnekään.

Bändin musiikki kaipaisi tiivistämistä ja ehkäpä myös tiukempaa itsekritiikkiä. Kakkoslevyllä on kuitenkin kuultavissa positiivista kehitystä ja hienovarainen kurssinmuutos. Ehkä kanukit saavat vielä leivottua kunnollisen levyn.

Lisää luettavaa