Vauhtia ja vaarattomia tilanteita – arviossa Construct of Lethen uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 1/2021.

11.03.2021
CONSTRUCT OF LETHE
Corpsegod
EVERLASTING SPEW

”Engineered, mixed and mastered by Tony Petrocelly”. Ja kun sama mies vastaa käytännössä kaikesta levyn musiikista, ei ole epäselvyyttä siitä, että kitarat ja bassot hoitava Petrocelly on tämän paatin kippari.

Levyllä on erikoinen tausta. Kyseessä on vain viisi vuotta sitten ilmestyneen debyytin täysin uusi versiointi, Petrocelly kun ei ollut tyytyväinen alkuperäiseen. Construct of Lethen tyylilajina on tekninen death metal, ja aikamoinen myräkkä Corpsegod onkin. Selkeä äänimaailma tarjoaa tilaa kaikille instrumenteille, ja sehän passaa monien osien ja kikkojen kuoloon.

Rumpupatteriston takana riehuu tuhannen bändin Kevin Talley, joka hoitelee tonttinsa tietenkin moitteetta, niin että triggeröidyt basarit vain napisevat. Muun muassa Hideous Divinityn ja Hate Eternalin maisemissa kohkaava levy ei tarjoa rauhaa, vaan saha laulaa jatkuvasti. Stop and go -tyylin sillisalaatti jaksaa maistua hetken verran.

Kiistämätön soitintaituruus ei riitä pitkälle, jos itse pihvi on mautonta mutusteltavaa. Corpsegod tarjoaa vauhtia ja vaarattomia tilanteita. Tämän lajin death metal on viety jo niin pitkälle, että kovallakin suorittamisella jämähtää helposti alemman sarjatason taistoihin. Construct of Lethe tuuttaa pätevää mutta muistijälkiä jättämätöntä kuoloa.

Lisää luettavaa