Vauhtia ja vimmaa suoraan sydämestä – arviossa Critical Defiance

Julkaistu Infernossa 8/2022.

28.10.2022
CRITICAL DEFIANCE
No Life Forms
UNSPEAKABLE AXE

Tällaista thrash metalia kuulee nykyaikana aivan liian harvoin. Kyse ei ole pelkästään siitä, että chileläisten pieksentä on niin soitannon kuin sävellysten osalta kaikessa perinnetietoisuudessaan taidokasta, vaan siitä, että kappaleet on ladattu täyteen vauhtia ja vimmaa, joka tulee suoraan sydämestä.

No Life Formsin erityisen miellyttäviä piirteitä ovat kiivaimmillaan ampiaislauman lailla surisevat kitarat sekä selkeästi kuuluvat bassolinjat, jotka tekevät muutakin kuin seuraavat orjallisesti kuusikielisiä. Niissä riittääkin kuunneltavaa, sillä alati raivoava riffimyrsky ja soolosade on ihastelun arvoista hitaammissakin osioissa, joita on osattu sovittaa juuri oikea määrä oikeisiin paikkoihin.

Critical Defiancen voi sanoa olevan löyhä yhdistelmä Testamentin The Legacyn omintakeisen aggression ja melodisuuden seosta sekä Rigor Mortisin debyytin äärimmäisen kireää rypistystä. Jos edes muutama kymmenestä kappaleesta sisältäisi kerrasta kaaliin takoutuvia kertosäkeitä, kokonaisuus olisi aivan huipputasoa. Nyt 32-minuuttinen on ”vain” pelkkää kovuutta.

Lisää luettavaa