Vaviskaa vanhat, löystyneet tekijät! – arviossa Atonement

Julkaistu Infernossa 7/2023.

17.10.2023
ATONEMENT
Sadistic Invaders
DYING VICTIMS

Ruotsalaisjunnut pistelivät toissa vuonna ilmestyneellä Merciless Death -esikoisdemollaan menemään melkoisen roisilla otteella ja soundilla varustettua mustanpuhuvaa rässiä.

Hengenahdistuksesta selvittyään varttuneempien kuulijoiden mieliin palautuivat haikeat muistot Destructionin, Possessedin ja Sodomin kaltaisten 1980-luvun alkupuolen pioneerien kohkaamisesta. Silloin ei leikitty.

Kuten jo pelkästä meiningistä haltioituneena veikkasin, orkesteri ei ollut löytänyt vielä kaikkea potentiaaliaan. Sadistic Invadersillä soikin soitannollisesti ja sävellyksellisesti selkeästi entistä tiukempi ja kypsempi porukka. Jo demolta tutut kappaleet onnistuvat kuulostamaan raikkailta, ja uudet biisit ovat aivan yhtä laadukkaita ja tinkimättömiä.

Demon karskista treenikämppätyyppisestä äänimaailmasta on siirrytty selkeästi hiotumpaan soundiin, josta siitäkin löytyy riittävästi särmää ilahduttamaan nykymaailman tuotantoarvoihin totaalisesti tympiintyneitä. Tämän suurimman muutoksen myötä mielikuvat alkavat viettää kummasti Bathoryn suuntaan, vaikka black metal -pitoisuus ei ole kasvanut.

Vaviskaa vanhat, löystyneet tekijät ja valmistautukaa kumartamaan Atonementin suuntaan!

Lisää luettavaa