Viihdyttävä kevytjuustopaketti – arviossa Zombi & Friends

Julkaistu Infernossa 7/2022.

14.10.2022
ZOMBI & FRIENDS
Vol 1
RELAPSE

Erinomainen instru-synth-rockduo ei ole nyt instru, rock tai duo. Erinomaisuudestakin voitaneen olla lainakappaleiden äärellä montaa mieltä. Levyn alaotsikko Cosmic Covers on sekin hiukan harhaanjohtava, sillä kosmisuus on aika etäällä, vaikka siisti kansikuva siihen viittaakin.

Biisit ovat vahvasti 80-lukulaista allasbaaripoppia ja lounge-soulia aitoon Lemmenlaiva-henkeen. Hetkittäin homma menee härskin fondueillanvieton puolelle, mutta onneksi mukana on beigen lisäksi hiileen taittuvia Hill Street Blues -sävyjäkin.

Eaglesin surumielinen I Can’t Tell You Why ja Alan Parsons Projectin hyvin Zombille sopiva Sirius / Eye In the Sky ovat mainioita ja myös levyn kestävimpiä esityksiä. Frank Stallonen a cappella -biisillä Take You Back yhtye antaa frendeille vetovastuun, mutta vaikka pariminuuttisen laulukappaleen mukanaolo ei vaikuta järin tarpeelliselta, se toimii esimerkkinä albumin ennakkoluulottomasta luonteesta.

Tarkemmin kuunneltuna aika erityyppisistä siivuista koostuva kevytjuustopaketti on ihan viihdyttävä pläjäys. Kaikkien biisien oleellisuus ei kuitenkaan ole ihan maksimissa.

Lisää luettavaa