Visvainen syleily mainittu – arviossa Hooded Menace

Levyarvio julkaistu Infernossa 9/2015.

24.11.2015

Hooded Menace
Darkness Drips Forth

Relapse
4_kirvesta

Laulaja-kitaristi Lasse Pyykön luotsaama yhtye jatkaa death doom -jyräämistä neljännellä pitkäsoitollaan. Kuolemantuomiota jaetaan neljän kolossaalisen biisin voimin – lyhimmällä kappaleella on mittaa piirun alle kymmenen minuuttia, muilla yli.

Muutamaa groovaavampaa kohtaa lukuun ottamatta murskataan hitaasti mutta varmasti. Hooded Menacen resepti ei ole sitten Fulfill the Curse -debyytin (2008) suuresti muuttunut, vaikka moni-ilmeisyyttä ja -kerroksisuutta on tullut lisää. Tämä ei kuulu radikaaleina muutoksina, vaan esimerkiksi kitaratyöskentelyn rikkautena.

Juuri melodioiden runsaus antaa mustalle vyörylle tyylikästä värikkyyttä ja pitää mielenkiintoa yllä: jos meno uhkaa painua tasapaksun tamppauksen puolelle, jostain luikertaa kitarakuvio, joka nostaa biisin jälleen pinnalle. Selkäpiissä tuntuvat melankoliset kuljetukset itkettäisivät jopa silmättömiä kuolleita.

Pyykön tasavarmasti koriseva murina sylkee kalmantuoksuiset sanoitukset laahauksen päälle. Levyn soundit ovat tummaa kristallia, ja vaikka mädänlöyhkä onkin vahva, äänimaailma on ennemmin kirkas kuin liejuisen tunkkainen.

Darkness Drips Forth etenee ja avautuu hitaasti, mutta ottaa lopulta visvaiseen syleilyynsä.

Lisää luettavaa