Pekoni-avokadosalaatti cashewpähkinöillä

26.08.2011

Tarpeet:

Salaatti:
1 pkt savupekonia
1 avokado
runsaasti jää- ja lollo rosso
-salaatin lehtiä
erilaisia tuoreita yrttejä oman maun mukaan
kourallinen cashewpähkinöitä

Kastike:
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl dijon-sinappia
1 valkosipuli murskattuna
1 dl oliiviöljyä

Kaikki punkkarit eivät puputa pelkkää jänistenruokaa ja hörpi kiljua päälle. Kakkahätä-77:n rumpalille Mirkolle maistuu salaatin lisäksi porsas kera viinin.

Tee näin:

  1. Sekoita kastikeainekset keskenään.
  2. Sekoita salaatti ja kastike kulhossa. Kastiketta ei kannata kaataa heti kaikkea salaatin joukkoon, koska näillä määrillä siitä tulee väkevää. Lirauta vähän ja lisää sitten oman maun mukaan. Salaattia kannattaa muutenkin laittaa runsaasti. Jääsalaatti tuo rapeutta ja lollo rosso väriä. Tee salaateista peti tarjoiluastialle.
  3. Paista paloiteltu pekoni. Tässä kohtaa pitää ehdottomasti muistaa, että pekoni laitetaan kylmälle pannulle. Näin se ei käpristy säälittäväksi kurtuksi. Lisää pekoni ja kuoritun avokadon suikaleet salaattipedille.
  4. Paahda pannulla kourallinen cashewpähkinöitä ja ripottele ne salaatin päälle.


Lisukkeeksi sopii hyvin paahdettu tai tuore leipä. Suosittelen myös kylmää valkoviiniä sekä tekoprosessin että syömisen aikana. Näin koko touhu on huomattavasti mieluisampaa.

 

Mirkon oma luonnehdinta:
”Jenkkirundin jälkeen innostuin meksikolaisesta ruuasta ja tein useita kertoja guacamolea. Eräänä päivänä kiintiö tuli kuitenkin täyteen ja huomasin, että pakastimen päälle oli jäänyt muutama ylimääräinen avokado. Ei siinä voinut muuta kuin keksiä käyttöä niille, koska ruuan pois heittäminen on sydäntäraastavaa puuhaa. Tästä salaatista tuli saman tien yksi suosikkiruoistani. Olen aina ollut tuoreiden vihannesten ystävä, ja nyt sain yhdistettyä basistimme Juuson lempieläimen, kuolleen sian, samaan reseptiin. Salaatti on yllättävänkin täyttävä. Toisaalta voi olla, että Megalle tämä ei riitä, sillä raskaan musiikin ystävillä pitää tietysti olla raskaat eväät…”

Megan tuomio:
”Kukapa olisi uskonut, että salaattia ja pekonia voi miksata keskenään, ja jos tällä salaatilla ei lähde nälkä, niin sitten se siirtyy. Kropan vaatiessa tuhdimpaa evästä, leipälisästä huolimatta, salaatista saa maukkaan alkupalan. Pekoni–cashew–avokado-trio antaa salaatille mukavan ruokaisan ja suolaisen lisänsä, jonka partnerina toimii sopivan kirpakka kastike.mega_low Vihreää muuten karttavat mättävät salaatinlehdet vahingossa sisäänsä, sen verran hyvin etikka ja öljy ne maustavat ja pehmentävät. Kun pähkinät vielä paahtaa, ei polta, pekonirasvassa, kaikki sen tärkeät aromit saa talteen. Itse heitin sekaan myös jokusen lehden basilikaa sen miellyttävän huumaavan aromin vuoksi. Salaatin tekemisestä olen oppinut sen verran, että salaatinlehdet tulee aina repiä sopivan kokoisiksi paloiksi, ei pilkkoa veitsellä tai saksilla.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden
sivuilla tutkiva kulinaristi Miika ”Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku
vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa