Metalcore – hyi v*tt*u! – kokkausvuorossa Satan’s Fall

30.05.2017

Satan’s Fallissa keikkoja soittava ja Incantation Agencyssä niitä järjestävä Tomi Mäenpää yllättää broilerin ja kaalin sekoituksella. Käy vähän samoin kuin ensimmäistä kertaa järjestettävän, maittavan monipuolisen kattauksen tarjoavan Tampere Metal Meetingin tapauksessa, jonka järjestäjiin herra myös kuuluu.

Tarpeet (neljälle)
– 300 g kukkakaalia
– 300 g parsakaalia
– 400 g marinoimattomia
– broilerinsuikaleita
– purkki Créme Bonjour Cuisine Créme Fraiche -sipulisekoitusta
– 2 dl kuohukermaa
– chiliä (valitse lajike ja määrä oman sietokyvyn mukaan)
– suolaa
– voita
– currya
– mustapippuria
– 2 dl juustoraastetta (joka sopii gratiineihin, paistosten kuorruttamiseen jne.)

Tee näin:
1. Aloita paistamalla broilerinsuikaleet voissa. Lisää sekaan vähän suolaa, leikattua chiliä (tämä tosissaan oman sietokyvyn mukaan, jotta ruoka olisi myös nautittavaa), currya ja mustapippuria. Laita paloitellut kukka- ja parsakaalit voideltuun vuokaan ja lisää paistetut broilerinsuikaleet sekaan.
2. Sekoita kuohukerma ja Créme Bonjour keskenään ja kaada seos tasaisesti vuokaan broilerien ja kaalien päälle. Tässä kohtaa voit lisätä vielä leikattua chiliä, jos tuntuu siltä, että ei ole tarpeeksi hot! Ripottele juustoraastetta päälle, minkä jälkeen koko komeus survotaan 200-asteiseen uuniin 40–45 minuutiksi. Ruoka on valmis, kun pinta on ottanut rapeannäköisen värin, joka on aika lailla samanlainen kuin lasagnessa.

Tomin luonnehdinta:
”Parsa- ja kukkakaali on vähän kuin metalcore: kuka helvetti diggaa? Tämä on oivallinen ruoka saada paatuneinkin carnivore syömään kukka- ja parsakaalia, mutta ei kuitenkaan diggaamaan metalcoresta. Tämä ruoka on yhtä hyvää kuin perinteinen heavy metal, johon on sekoitettu speed metalia tuomaan tarvittavaa tulisuutta.
Rapean juustokuoren alla maistuvassa sipulisessa kermassa muhinut chilibroileri vie huomion niin hyvin, että et huomaakaan, kun olet haarukoinut kaalitkin naamariin. Tärkeintä on löytää balanssi chilin kanssa. Jos et ole kokenut chilinsyöjä, suosittelen käyttämään miedompia lajikkeita.”

Megan tuomio:
”Kesäkeitto on hyvää ruokaa, ja kukkakaali puolustaa siinä paikkaansa aivan kuten Triviumin Ascendancy, Unearthin The Oncoming Storm tai Killswitch Engagen Alive or Just Breathing levyhyllyssä. Lopuista genren edustajista ja julkaisuista ei olekaan niin väliä. Vaikka ei jakaisi mieltymystäni, kannattaa antaa ainakin yksi mahdollisuus niin Tomin reseptille kuin mainituille levyille.
Reseptissä käytetyt kaalit ja periaatteessa broilerikin ovat maultaan varsin neutraaleja, mutta näiden yhdistelmä toimii mainiosti. Kermalla läträämisen ja vahvojen mausteiden käytön merkitystä ei tietenkään voi väheksyä, mutta tässäkään tapauksessa niiden tarkoitus ei ole peittää perusaineisten ominaismakuja vaan tukea ja tuoda niitä entistä paremmin esille. Helppo, maistuva ja nopea kesäruoka, joka täyttää isommankin pötsin takuuvarmasti.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa