Inferno tarjoaa: kuuntele uusi Septicflesh-albumi!

Kreikkalainen Septicflesh julkaisee 20.4. uuden The Great Mass -albumin, joka on jo ehditty todeta Infernossa liki mestariteokseksi. Onko se sitä? Kuuntele itse.

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

Kreikkalaisen Septicfleshin pitkä ikä tulee aina yllätyksenä. Hieman yli kaksi vuosikymmentä raskaan metallimusiikin parissa on kova suoritus kenelle tahansa, mutta tämän tapahtumarikkaan uran eläneen bändin kohdalla asia suorastaan alleviivautuu.

On toki muistettava, että vuosien varrelta löytyy myös pitkähkö tyhjä aukko, sillä yhtye ilmoitti hajoamisestaan vuonna 2003 julkaistun Sumerian Daemons -levyn jälkeen, mutta palasi näyttämölle vajaat viisi vuotta myöhemmin. Vuonna 2008 yleisölle esitelty Communion oli siinä määrin vakuuttava paluulevy, että Septicflesh tuntui saaneen uralleen täysin uuden suunnan ja merkityksen.

Yhtyeen kitaristi ja pääasiallinen säveltäjä Christos Antoniou koki Septicfleshin hiljaiset vuodet taiteellisesti vapauttavana aikana, mutta miehen sisällä palava luovuuden liekki pakotti luomaan jatkuvasti uutta materiaalia.

– Aina on olemassa jotain, mitä haluamme etsiä ja kokea. Olemme onnellisia siitä, että meille aukesi comebackimme myötä niin monia uusia mahdollisuuksia, Chris sanelee.

– Tavoitteenamme on edelleen luoda taidetta. Emme tule koskaan julkaisemaan paskaa musiikkia, emmekä anna yhtyettä koskaan kaupallisuuden kynsiin. Näen tulevaisuutemme erittäin valoisana, mutta olen myös erittäin realistinen sen suhteen, mitä bändiltämme voi odottaa. Mielestäni olemme kuitenkin oikealla tiellä.

Mies on täysin oikeassa, sillä Septicfleshin tuorein levy The Great Mass on kaikessa massiivisuudessaan teos, jollaista äärimetallin saralla ei ole aiemmin kuultu.

Levyn mahtipontisuus kulkee sulavana osana itse kappaleita, joissa yhdistyy bändin huikea näkemys monipuolisesta äärimetallista. Paikoin erittäinkin rujoa, death metal -vaikuttein päällystettyä dark metalia paukutteleva yhtye on saanut Communion-levyn tapaan taustatuekseen yli 150-päisen Prahan FILMharmonisen orkesterin.

– Ei taida olla olemassa montakaan death- tai black metal -bändiä, jotka olisivat käyttäneet orkestraatioita musiikissaan samassa mittakaavassa. Tällaisen musiikin tekeminen ei ole todellakaan mitään helppoa hommaa, ja onhan se myös erittäin kallista, aloittaa niin ikään kitaroinnista ja puhtaista lauluista vastaava Sotiris Vayenas puheenvuoronsa.

– Meille on erittäin tärkeää, että sinfonisten osien säveltäjä on osa bändiämme. Tämä antaa meille mahdollisuuden täysipainoisiin kokeiluihin aivan prosessin alusta saakka, ja meillä on myös täydellinen ote itse musiikin lopputulokseen.

Lue koko juttu (Teksti: Joni Juutilainen) Infernon numerosta 4/2011 (#87). Tsekkaa myös levyn arvio!