Inferno 2/14: Sonata Arctica, Amoral, Profane Omen, Omnium Gatherum Amerikassa, Anette Olzon ja mitä näitä nyt on…

Vuoden kakkos-Inferno on luukuissa, laatikoissa ja lehtipisteissä perjantaina 28.2. Seuraavassa hieman referointia aiheesta.

Sonata Arctica värkkäsi edellisellä albumillaan hard rockia, mutta palaa maaliskuisella uutuudellaan alkuajoistaan muistuttavaan power metaliin. Toni Keränen selvitti Tony Kakolta ja kumppaneilta, miksi.

OG

Omnium Gatherum rundaa parasta aikaa Amerikassa. Päättivät sitten raportoida meille. Se oli hyvä ja olemassaoloamme hyödyttävä päätös, juttu on hauskaa.

Profane Omenin solisti Jules seikkailee tätä nykyä rakkaushommissa Brasiliassa, mutta uusi levy saatiin tästäkin huolimatta aikaiseksi. Vilho Rajala kävi bändin treenikämpillä Lahdessa.

Amoral2014_2_Photo_Valtteri_Hirvonen

Amoralin uutuusalbumi on jo saanut osakseen melkoista suitsutusta, eikä suotta. Haastattelussamme jutellaan muun muassa nostalgiasta, tuosta välttämättömästä pahasta ihmisen elämässä.

Japanilaisteemaista metallia Suomesta? Kyllä vain, ja kiinnostusta tuntuu löytyvän, rajojen sisältä ja ulkoa. Whispered on homman nimi.

kuolemanlaakso

Kuolemanlaakson kakkonen on parempi kuin ykkönen, ja tämähän on taivahan totuus. Millainen on Markus Laakson taivas, se selviää jutustamme. Tai sitten ei.

Kuka on sun iskä? No Conan tietysti, eikä pelkästään kirjoissa ja elokuvissa. Briteistä pesee, kun miekkasankarin mukaan nimetty doombändi pistää vahvarit yhdelletoista.

Anette_Olzon_Credit_Patric_Ullaeus_Revolver

Anette Olzon julkaisee ensimmäisen soololevynsä ja kertoo, mistä lauluhomma sai alkunsa ja mihin se melkein päättyi. Pölkyllä, siis.

Sytykkeissä uutta alamaailman metallia muiden muassa Wolandin, Mantarin, Benightedin ja Fleshpressin merkeissä. Vanhassa liitossa tanskalaista tykistökeskitystä Artilleryn malliin, Salamyhkässä Mary Beats Janen debyytti ja Kuudennessa piirissä tulevan Modern Heavy Metal -konferenssin ruodintaa. Pääarviona KYPCK ja demoissa Shrapnel Storm. Uusi kolumnistikin meillä on, tsekkaa Inferno #114 ja selvitä kuka!

Teksti: Matti Riekki