Inferno 6/2014: Emperor, Dimmu Borgir, Satyricon, Alice in Chains, Opeth, Tankard, Loudness…

18.06.2014

Vuoden kuudes Inferno (#118) ilmestyy torstaina 19. kesäkuuta. Seuraavassa pikakatsaus perinteisen festarierikoisen sisuksiin päätoimittajan jaarituksin.

Pääjuttumme pistää e-kirjaimen sanaan eksklusiivinen. Inferno oli nimittäin ainoana maapallon mediana paikalla, kun Tuskassa esiintyvä Emperor harjoitteli koti-Norjassaan kesän tulevia In the Nightside Eclipse -erikoiskeikkojaan varten. Soittelun ohessa turinoitiin vanhoista ”hyvistä” ajoista, ja tehän tiedätte mitä se tarkoittaa.

Emperorin oheen limittyy mukavasti myös pari muuta Norja-aihetta, varsinkin kun Satyricon ja Dimmu Borgir soittavat kumpainenkin samaisessa Tuskassa. Kerrottakoon, että kummassakin jutussa on uutta tietoa. Vai ettei printistä enää irtoa uutisia!

Tankard2014b

Tuska-linkitteistä haastattelutarjontaa ovat myös saksalainen oluträssin klassikko Tankard ja kotimainen melodisen metallin uutuus Arion, jota toimittajamme hehkuttaa perin kovaksi tulokkaaksi.

AIC2_Johnny_Buzzerio

Muille soittojuhlille harpataksemme ovat Ilosaaren kovat nimet Alice in Chains ja Opeth kumpainenkin sangen kiinnostavia jutunaiheita. Bassomaisteri Mike Inez kertoo meille paitsi mainitusta pääbändistään myös muun muassa vuosistaan Ozzy Osbournen seurassa, Mikael Åkerfeldt taas jatkaa selvitystyötään, mitä ihmettä örinätön nyky-Opeth oikein edustaa ja miksi – pääruodinnan aiheena on toki elokuussa ilmestyvä uusi O-albumi.

TBDM_CaseyCarlton

Ennen kumpaakin mainittua festivaalia jumpataan Kauhajoen Nummirock, jolta olemme napanneet haastatteluun amerikkalaiset nykynuorten suosikit The Black Dahlia Murderin ja Suicide Silencen. Ensin mainitussa jutussa turistaan esimerkiksi, miksi suomalainen metalli on niin kovaa, jälkimmäisessä taas keskitytään kuolleen solistin paikkaamisen vaikeuteen.

Loppukesän ehdottoman menokekkerin, Oulun Jalometallin esiintyjäryppäästä napataan käsittelyyn Vanha liitto -palstalle sijoitettu semilegendaarinen japanilaisryhmä Loudness sekä miltei yhtä pitkän linjan jenkkiretkue Sacred Reich, jonka debyyttialbumi päästetään suolistaan Salamyhkässä. Jalossa veivaa myös Heavy Cooking Clubiin eineksiään levitellyt Speedtrap.

Viikate_Jari_Lam

Pölkyllä koetaan hivenen erikoisempi kohtaaminen, kun Motörheadin rumpali Mikkey Dee ja ruotsalaisherran edustaman yhtyeen biiseistä käännöslevyn tehneen Viikatteen Kaarle isketään saman pöydän ääreen – juomana toki tuore Moottöripää-ööli. Toinen ainakin kehuu toista, kerrottakoon.

Levyjen pääarviona soi uusi Mastodon, demoissa puolestaa loistaa yhtye nimeltä Koitos. 6. piiri -palstalla saamme asiantuntijavinkkejä hyvien festarikuvien ottamiseen. Ja kun mainitsen vielä, että Sytykkeistä voi lukea bändeistä kuten Vintersorg, Svartna, Hellspirit ja Inthraced, niin eiköhän tämä ala olla jotakuinkin paketissa. Ei hullumpi lehti, vaikka itse sanonkin.

Sittenpä ei muuta kun ohuthankista kesää! Seuraava Inferno ilmestyy suvitauon jälkeen elokuun lopussa.

Lisää luettavaa