Pienten piirien suosikki odottaa suurta läpimurtoaan – Kobra and the Lotus Helsingissä ja Tampereella

Kobra And The Lotus – 5.–6.10.2016, Elmun Baari, Helsinki  & Yo-talo, Tampere

07.10.2016

Yhden omakustannelevyn ja kaksi virallisempaa pitkäsoittoa julkaissut kanadalainen Kobra and the Lotus ei ole Suomessa tuttu vielä kovin monelle, mutta tilanne toivottavasti muuttuu ensi vuoden Prevail I + II -tuplajulkaisun myötä. Yhtye on lämmitellyt Suomessa aiemmin Steel Pantheria (2012) ja Kamelotia (2015), ja nyt ryhmä teki kolmen keikan Suomen-minikiertueen, jonka päätöskeikka on tämän raportin julkaisupäivänä (7.10.) Oulussa.

Suosion portailla kiipeävän heavy metal -yhtyeen osa ei ole aina kaikkein ruusuisin, ja Helsingin Elmun Baarissa ja Tampereen Yo-talolla bändi esiintyi alle sadan hengen yleisöjen edessä. Tämä ei kuitenkaan näkynyt yhtyeen esiintymisessä millään tavalla, vaan varsinkin laulaja Kobra Paige suorastaan säteili energiaa ja esiintymisen riemua. Toivottavasti miehistönvaihdoksista kärsinyt bändi on nyt löytänyt lopulta vakiintuneen kokoonpanon, sillä varsinkin rumpali Marcus Leeltä löytyy Paigen ohella taitoa, karismaa ja elekieltä suuremmillekin areenoille.

kobra-and-the-lotus-nosturi06102016-jussi-niemela%cc%88

Helsingissä nähtiin 13 kappaleen setti. Tampereen veto oli neljä kappaletta lyhyempi, koska Lost in Music -tapahtuman yhteydessä järjestetyllä keikalla oli enemmän esiintyjiä. Elmun Baarin lämmittelyt hoitanut Uuden Musiikin Kilpailu -menestyjä Arion teki ammattimaista, mutta hieman kasvotonta jälkeä. Tampereella taas varsinkin shock industrial -ryhmä Fear of Domination oli perkeleellisen vakuuttava ja yleisöön uppoava.

Tampereella nähtiin myös asteen verran omistautuneempaa fanikuntaa. Eturivissä osattiin sanat ulkoa ja moshattiin paikoin ankarasti. Ja miksipäs ei, Kobra and the Lotusin tuotannosta löytyy läjäpäin tarttuvan melodista power metalia. Tulevan materiaalin ennakkomaistiainen, nostattava Triggerpulse kulki jo yhtä vakuuttavasti kuin vanhemmat 50 Shades of Evilin ja Welcome To My Funeralin kaltaiset kulttisuosikit. Myös Heartbeatin ja Battle of Wrathin kaltaisista herkkupaloista saisi jokainen power metal -bändi olla tyytyväinen.

Kummallakin keikalla oli havaittavissa pientä hapuilua muun muassa tietokoneelta tulevien taustaelementtien käynnistämisessä ja rumpusoolokin kannattaisi varmasti unohtaa vielä tässä vaiheessa. Yhtyeestä löytyvä musiikillinen taidokkuus ja rakkaus lajiin kuitenkin pyyhkivät kaiken kriittisyyden pois tieltään. Kobra and the Lotus on ansainnut kaiken mahdollisen maineen ja kunnian.

Jussi Niemelän kuvaama galleria – klikkaa suuremmaksi ja navigoi nuolin:

Lisää kuvia ja videoita keikoilta löytyy Infernon Instagram-tililtä.

Lisää luettavaa