30 vuotta Randy Rhoadsin kuolemasta, elämäkerta tulossa

Aivan liian nuorena kuolleen kitaristitähden tarina on koottu yksiin kansiin.

Kuva: Velocity Publishing Group

Randy Rhoadsin nimi henkii tarunhohtoista glooriaa kaikkialla, missä raskasta rockia ja kitaransoittoa ymmärretään. Tänään 19. maaliskuuta tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun tämä poikkeuksellisen lahjakas kitaristi menehtyi traagisessa onnettomuudessa vain 25-vuotiaana.

Rhoads tuli tunnetuksi Ozzy Osbournen kitaristina, mutta soitti jo sitä ennen Quiet Riotissa. Miehen kyvyt olivat 1980-luvun alussa kuin toiselta planeetalta, eikä metalliskenestä löydy tänäkään päivänä kitaristia, joka ei hänen virtuoosimaista soittoaan arvostaisi. Jacksonin valmistamia Rhoadsin nimikkokitaroita on myyty miljoonia ympäri maailmaa.

Andrew Klein ja Steven Rosen ovat nyt koonneet Rhoadsin tarinan elämäkerraksi, jossa ääneen pääsevät ne, jotka tunsivat hänet parhaiten. Kirjassa on myös runsain mitoin harvinaisia valokuvia kitaristin uran varrelta. Randy Rhoads -nimisen kirjan julkaisee Velocity Publishing Group.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen Rhoads-kirja. Joel McIver julkaisi jo viime vuonna teoksen nimeltä Crazy Train: The High Life and Tragic Death of Randy Rhoads.

Myös Rhoadsin Quite Riot -vuosista on luvassa valokuvakirja ja dvd, jonka on koonnut bändin valomies, valokuvaaja ja viides jäsen Ron Sobol.

Sekä Sobolin että Kleinin ja Rosenin teoksia saa ennakkotilata Guitar World -lehden kautta 1.4. alkaen. Tilauksen voi tehdä tästä linkistä.