Aikanaan huippusuositun nu metalin historia taltioitiin kirjaksi – ennakkotilaus nyt käynnissä

Nu metalille löytyy yhä kysyntää.

Pahamaineisesta nu metalista on kirjoitettu viimeinkin kattava kirja. Nu Metal: A Definitive Guide sisältää aikanaan huippusuositun musiikkigenren tärkeimmät esiintyjät vuosilta 1994-2004.

Brittiläisen Matt Karpen kirjoittama opus sisältää kaikkein olennaisimmat nimet kuten Kornin, Limp Bizkitin (kuvassa), Linkin Parkin ja System of a Downin, mutta mukana on myös liuta vähemmän tunnettuja yhtyeitä, joista monen ura jäi ainoastaan yhden tai kahden albumin mittaiseksi.

Kirjaan on haastateltu mm. Miguel ”Meegs” Rascónia (Coal Chamber), Robb Riveraa (Nonpoint), Jon Wysockia (Staind), Fallon Bowmania (Kittie), Tye Zamoraa (Alien Ant Farm), Mike Sarkisyania (Spineshank) ja Mikey Dolingia (Snot), joiden tarinat ovat suoraa ja sensuroimatonta tekstiä.

”Kasvoin nu metal -liikkeen aikana, ja nämä bändit saivat minut raskaan musiikin pariin”, Karpe kertoo.

”Tuo oli erittäin suosittu ajanjakso raskaan musiikin historiassa, ja koska aiheesta ei ole kirjoitettu kirjaa sitten vuoden 2002, tuntui oikealta hetkeltä dokumentoida koko aikakausi kunnolla. Samalla oli hyvä ottaa katsaus nu metalin uuteen aaltoon, joka on osoittanut nousun merkkejä viimeisen muutaman vuoden aikana.”

Nu Metal: A Definitive Guiden maailmanlaajuinen julkaisu tapahtuu 24. syyskuuta, ja kirjan ennakkotilaus on käynnissä Amazonissa.