Alkuperäinen Motörhead-kitaristi Larry Wallis on kuollut

Wallis muistetaan myös muun muassa Pink Fairiesista ja Shagratista.

Kitaristi, lauluntekijä ja tuottaja Larry Wallis on kuollut 70-vuotiaana. Asiasta uutisoi muun muassa Ultimate Classic Rock. Wallisin kuolinsyy ei tätä kirjoittaessa ole tiedossa.

60-luvun lopulla ensimmäiset bändinsä perustanut Wallis soitti uransa alkuaikoina muun muassa Shagrat-yhtyeessä ja teki lyhyen pestin myös UFO-yhtyeen riveissä. Marraskuussa 1972 hän liittyi Pink Fairiesiin, jonka Kings of Oblivion -albumi (1973) koostui valtaosin Wallisin kynäilemästä materiaalista.

Toukokuussa 1975 Wallis puolestaan liittyi Lemmy Kilmisterin uuteen bändiin ja kaksikko perusti yhdessä rumpali Lucas Foxin kanssa Motörheadin. Alkuperäinen kolmikko keikkaili ja äänitti muutamia kappaleita On Parole -albumille, joka valmistui vuonna 1976, mutta julkaistiin levy-yhtiön toimesta vasta kolme vuotta myöhemmin Overkill– ja Bomber-levyjen suosion vanavedessä. Wallis kirjoitti levylle muun muassa sen nimikkokappaleen, jonka äänitti uudelleen ja julkaisi oman Police Car -singlensä b-puolena vuonna 1977, sekä alkujaan Pink Fairiesille tehdyn City Kidsin.

Wallis lähti Motörheadista vuoden 1976 lopulla ja ryhtyi tuottajaksi Stiff Recordsille, jonka kautta julkaisi myös omia soolojulkaisujaan. Hän oli myös mukana Pink Fairiesin lyhyeksi jääneessä uudessa tulemisessa 80-luvulla. Ensimmäisen virallisen sooloalbuminsa Death in the Guitarfternoon Wallis julkaisi vuonna 2001.