Amaranthen jättäneeltä laulajalta uusi bändi – mukana kovia nimiä In Flamesistä

13.03.2017

Vuoden alussa Amaranthesta eronnut Jake E on antanut kuulua itsestään ja uusista suunnitelmistaan.

Mies on perustanut uuden bändin ennen In Flamesissä soittaneiden kitaristi Jesper Störmbladin ja basisti Peter Iwersin kanssa. Rumpuihin on valittu Luca Turilli’s Rhapsodyssä paukuttava Alexander Landenberg.

Cyhra-nimellä kulkeva yhtye suuntaa maaliskuussa studioon äänittämään debyyttialbumiaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Bravewords.

– Minä ja Jesper olemme olleet ystäviä vuosia. Vuoden 2015 lopussa tai 2016 alussa tapasimme baarissa ja kerroin hänelle tahtovani tehdä sooloalbumin. Myös hän kertoi haluavansa tehdä soololevyn ja kysyi minua laulamaan sille. Ehdotin, että hän soittaisi kitaraa sooloalbumillani, ja tuossa vaiheessa Jesper sai idean, että tekisimme jotain yhdessä, Jake E kertoo yhtyeen perustamisesta.

– Aloimme tehdä kappaleita ihan huvin vuoksi, ilman aikatauluja tai julkaisusuunnitelmia. Myöhemmin kerroin Alexander Landenbergille, että minä ja Jesper teemme yhteistyötä ja ehdotin, jos hän tulisi rumpaliksi. Muutama kuukausi myöhemmin meillä oli neljä kappaletta valmiina, ja päätimme, ettei tämä ole vain projekti vaan bändi. Ja sitten, täysin arvaamatta, Peter kertoi, että hän todella haluaisi soittaa bassot uuteen materiaaliimme.

Kysyttäessä yhtyeen musiikillisesta suunnasta Jake myöntää, että Cyhrassa on kuultavissa sekä Amaranthen, että In Flamesin vivahteita.

– Erotat saman tien, että Jesper on mukana. Se ei ole kuitenkaan vanhaa In Flamesiä tai vastaavaa. Se on modernia metallia, mutta kuulet heti, että Jesper on mukana siinä. Hän on kuin Slash: erotat heti, että se on hän. Mitä Amaranthen faneihin tulee, koukut, melodiat ja päähän jäävät kertosäkeet kertovat heille, että minä olen mukana.

Yhtyettä voi pitää silmällä Facebook-sivujen, Twitterin, Instagramin tai nettisivujen kautta.

Lisää luettavaa