Anneke van Giersbergenille tunnustus pitkästä ja menestyksekkäästä urasta – ”Olen yllättynyt ja kunnioitettu”

Laulajalle myönnetään Buma Cultuurin vientipalkinto.

02.05.2019

Hollantilainen Buma Cultuur -järjestö on myöntänyt vuosittain jakamansa Buma Rocks! Export -palkinnon muun muassa The Gatheringista, soolouraltaan sekä lukuisista vierailuistaan ja yhteistyökuvioistaan esimerkiksi Devin Townsendin ja Amorphisin kanssa tunnetulle Anneke van Giersbergenille. Laulaja saa palkinnon Fortarock-festivaaleilla 1. kesäkuuta.

”Anneke on kaikille tuttu nimi rock- ja metallimaailmassa. The Gatheringin kanssa hän yhdisti metallia progressiivisesta rockista tuttuihin melodioihin ja oli naisvetoisen metalliliikkeen etujoukoissa. Sooloartistina ja vierailijana hän on onnistunut keräämään vannoutuneet yleisön, joka ulottuu hänen synnyinmaakuntansa Brabantin sydämestä pitkälle Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Kun siihen lisätään se fakta, että hänen äänensä tunnistetaan heti ympäri maailman, on erittäin selvää, että Buma Rocks! Export Award kuuluu hänelle”, perustelee Buma Cultuurin johtaja Frank Helmink.

”En yleensä katsele taakseni, mutta 25 vuotta kestänyttä uraa on jo syytä juhlia. Minua on aina ajanut eteenpäin rakkaus laulamiseen ja musiikkiin, enkä ole juuri perustanut tunnustuksista. Siksi olen yllättynyt ja kunnioitettu saadessani vastaanottaa tämän palkinnon”, van Giersbergen kiittelee.

Buma Cultuur on voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee ja edistää hollantilaista musiikkia niin koti- kuin ulkomailla. Järjestö palkitsee vuosittain hollantilaisartisteja saavutuksistaan. 70-luvulta saakka jaettu vientipalkinto on vuodesta 2014 lähtien keskittynyt pelkästään rockartisteihin ja se on aiempina vuosina myönnetty muun muassa Floor Jansenille, Within Temptationille ja Epicalle.

Myös suomalaistenkin sydämiin tiensä laulanut Anneke nähdään näillä main seuraavan kerran kesäkuun lopussa, kun laulaja vierailee Amorphisin Queen of Time -levyn juhlakeikoilla Provinssi- ja Tuska-festivaaleilla. Lisäksi Anneke heittää Tuskassa akustisen soolokeikan.

Lisää luettavaa