Anthrax jatkaa ensi vuonna juhlajulkaisujensa sarjaa – ”Siitä levystä me pidämme kaikkein vähiten…”

Anthrax on kuluvana vuosikymmenenä muistellut 80-luvun kultavuosiaan erinäisillä tavoilla. 2015 julkaistiin Spreading the Disease -albumin 30-vuotisjuhlapainos ja tänä vuonna yhtye on kiertänyt Among the Living -levyn kolmekymppisten tiimoilta kiertueella, jolla levy soitetaan kokonaisuudessaan.

Ensi vuonna yhtye aikoo julkaista puolestaan juhlaversion 1988 julkaistusta State of Euphoria -levystä. Rumpali Charlie Benante kertoi Hard Rock Havenin haastattelussa kokoavansa parhaillaan levyn bonusmateriaalia kasaan ja lupaa lopputuloksen olevan mainio paketti – siitäkin huolimatta, että levy ei kuulu tekijöidensä suosikkeihin, vaikka siltä löytyvätkin keikkavakiot Antisocial ja Be All, End All.

– Ainoa asia, mitä en ole saanut käsiini, on hyvä livemateriaali. Mutta minkäs teet. Bonuslevyllä tulee olemaan ainakin paljon demoja, pelkistä kitarariffeistä treenikämppäversioihin ja siitä edelleen oikeiksi kappaleiksi. Siinä on siis tavallaan monien biisien kehityskulku, Benante sanoo.

– Siitä levystä me pidämme kaikkein vähiten, mutta nyt kun olen palannut sen ääreen tarkemmin, ei se niin huono itse asiassa olekaan. Olen monen biisin kohdalla havahtunut että ai, tämä onkin ihan hyvä. Make Me Laugh on ehkä vähiten suosikkini, mutta levyllä on myös biisejä kuten Schism ja Now It’s Dark. Hyvää kamaa.