Architects-rumpali puhuu syöpään kuolleesta kitaristiveljestään ensi kertaa julkisuudessa – ”Hän kosketti niin monia, joten nämä asiat ansaitsevat tulla kuulluksi”

09.03.2017

Brittiläisen metalcore-yhtye Architectsin perustajajäsen, kitaristi Tom Searle menehtyi elokuussa taisteltuaan kolme vuotta syöpää vastaan. Hän oli kuollessaan 28-vuotias.

Nyt Tomin veli Dan, joka soittaa yhtyeessä rumpuja, puhuu ensi kertaa veljensä sairaudesta ja kuolemasta julkisesti hyvän ystävänsä Daniel P. Carterin Someone Who Isn’t Me -podcast-ohjelmassa.

”Minulla oli tunne, että ihmisten täytyy saada kuulla, miten Tom käsitteli sairauttaan, erityisesti viimeisenä vuotenaan. On helppo tehdä olettamuksia sen perusteella, miten joku toinen on käsitellyt syöpää, mutta on myös helppo tulla harhaanjohdetuksi vaikkapa hänen kirjoittamiensa lyriikoiden vuoksi. En sano, etteikö ne ole aitoja, mutta ne ovat kuitenkin vain tuokiokuvia ajasta ja tapa käsitellä synkimpiä hetkiä ja löytää rauhaa hädän hetkellä”, Dan kirjoittaa yhtyeen Facebook-sivuilla.

”Halusin tämän keskustelun olevan vapaasti kaikkien kuultavissa. Hän kosketti niin monia, joten nämä asiat ansaitsevat tulla kuulluksi. Niinpä otin yhteyttä Daniin ja pyysin häntä auttamaan minua. Haluankin kiittää häntä tästä mahdollisuudesta. Ja totta puhuen, se oli paljon vaikeampaa kuin ajattelin. Tunteeni nousivat todella pintaan, joten koita kestää kuunnellessasi.”

Lienee siis parasta, että kuuntelet itse, mitä Dan Searlella on sanottavaa edesmenneestä veljestään ja yhtyetoveristaan. Podcast-lähetyksen voit kuunnella joko acast-sivuilla tai iTunesissa.

Architects esiintyy ensi kesänä Provinssissa perjantaina 30. kesäkuuta.

Lisää luettavaa