Baptism niputti harvinaiset pienjulkaisunsa yhteen pakettiin

Baptismin laadukkaalle black metalille löytyy kysyntää.

Suomalaisen black metalin kärkinimiin kuuluva Baptism on saanut vuonna 1998 alkaneella urallaan aikaiseksi neljä kokopitkää levyä. Suunnilleen saman verran löytyy myös pieniä ep-julkaisuja, jotka lyödään ulos 4.2. Gloria Tibi Satana -nimisen kokoelman muodossa.

Yhtyeen keulakuva Lord S. kertoo julkaisusta:

”Minulta on kyselty paljon näiden tiettyjen rajoitettujen seiskojen uudelleenjulkaisuista. Pitkän kypsyttelyn
jälkeen oli aika antaa periksi, kaikki pienjulkaisut kun ovat olleet loppuunmyytyjä yli kymmenen vuotta. Suunnittelin levystä yhtenäisen kokonaisuuden, josta kuulee hyvin bändin eri kokoonpanoja sisältäneen elinkaaren, alkaen alkupään primitiivisemmistä ja vihaisemmista tuotoksista aina hieman ’ammattimaisemmin tuotettuihin’ loppupään äänityksiin.

Kokoelman soundimaailma on kaunistelematonta ja rujoa, eli juuri sellaista, kuin aito black metal on itselleni aina ollut. Nyt nämä harvinaisuudet ovat saatavilla yhdessä paketissa kaikille, jotka vielä fyysisiä levyjä hyllyynsä hankkivat. Nämä kappaleet ansaitsevat tulla uudelleen julki.

Kannen on muuten tehnyt Nefastos vuonna 2002 ja sen piti alunperin päätyä debyyttimme kanneksi.”

Kokoelman julkaisee perinteiseen tapaan Northern Heritage Records ja yksitoistabiisiselle levylle kertyy mittaa muhkeat 69 minuuttia.

baptism_gloriatibisatana