Behemoth jälleen pannassa – Tällä kertaa kotimaassaan

Behemothin piti esiintyä tänään Puolan Poznanissa. Bändin mukaan keikan perumisen syyt ovat poliittiset.

06.10.2014

Konflikteihin helposti joutuvan black/death-yhtye Behemothin konsertti Puolan Poznańissa peruttiin toistamiseen. Viime viikolle alkujaan sovittu esiintyminen peruttiin uudelleen tältä illalta kaupungin lääketieteellisen yliopiston toimesta.

Saatekirjeessään yliopisto vetosi huoleen kampuksen yliopiston opiskelijoiden ja työntekijöiden turvallisuudesta. Konserttiin oli myyty lippuja jo 700 kappaletta.

Behemothin mukaan kyseessä ovat ehdottomasti poliittiset syyt, jotka ovat jatkoa Venäjän-kiertueella tapahtuneeseen pidätykseen ja karkotukseen.

Yhtyeen mukaan Poznań ei ole kulttuurikehto, jossa sana on vapaa, vaan se alkaa muistuttaa uskontofanaattisia kaupunkeja Venäjällä.

”Puolan perustuslain artiklassa 73 sanotaan, että jokaisella on vapaus taiteelliseen luovuuteen, tutkimukseen ja tulosten julkaisemiseen, vapaaseen opettamiseen ja kulttuurillisten tuotteiden käyttöön. Mielestämme konsertin peruminen muutaman fanaatikon toimesta sotii itse asiassa koko maan perustuslakia vastaan”, bändi toteaa tiedonannossa Facebook-sivullaan.

Lisää luettavaa