Blaze Bayley sanoo itkeneensä silmät päästään kuunneltuaan Bruce Dickinsonin paluun jälkeistä Iron Maiden -levyä

Bayley myöntää Dickinsonin paluun ottaneen koville.

28.09.2023

Kun Bruce Dickinson 1990-luvun alussa lähti Iron Maidenistä soolouralle, pestattiin hänen tilalleen Wolfsbane-yhtyeessä laulanut Blaze Bayley. Kahden pitkäsoiton jälkeen Bayley sai kuitenkin väistyä paluun riveihin tehneen Dickinsonin tieltä.

Tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa Bayley sanoo eron tapahtuneen hyvässä hengessä ja olevansa edelleen todella läheisissä väleissä kaikkien Iron Maiden -muusikoiden kanssa. Siitäkin huolimatta ero otti todella koville ja varsinkin ensimmäinen Dickinsonin – ja samalla myös kitaristi Adrian Smithin – paluun jälkeen julkaistu Brave New World -levy (2000) meni tunteisiin, Bayley myöntää.

”Tein hirveästi suunnitelmia soolouralle. ’Otan kaiken Iron Maidenissä oppimani ja käytän ne tähän uuteen projektiin. Siitä tulee hienoa’. Muutamaa tuntia myöhemmin nyyhkytin surkeana. Silloin en pystynyt sitä myöntämään, mutta olin murtunut”, Bayley toteaa.

”Kuuntelin [Brave New Worldin] ja myönnän, että itkin silmät päästäni. Se on todella hyvä albumi, mutta ajattelin vain, että mikäli asiat olisivat menneet toisin, minä olisin laulanut joitain noista biiseistä. Se menetyksen tunne iski minuun kovaa.”

Bayley kuitenkin pitää Dickinsonia ainoana oikeana Iron Maiden -solistina ja ymmärtää täysin, miksi joutui antamaan paikkansa Brucelle tämän tullessa takaisin.

”Bruce Dickinson on ehdoton heavy metal -keulahahmon kiintopiste. Hän on genrestä riippumatta yksi mahtavimmista laulajista ja esiintyjistä. Sellainen tyyppi lähtee suosikkibändistäsi ja hänen tilalleen tulee tämä idootti Tamworthista? Monet fanit vihasivat minua ihan periaatteesta. Pieni prosentti faneista vihaa minua edelleen. On tyyppejä, jotka eivät ole koskaan edes kuulleet minua, mutta silti vihaavat minua vain siksi etten ole Bruce.”

Lisää luettavaa