Iron Maiden on maailman tärkein heavy metal -yhtye, toteaa ex-laulaja – ”Olen todella onnekas, että sain olla mukana”

Blaze Bayley on ylpeä kaikesta, mitä on uransa aikana tehnyt.

26.09.2023

1990-luvulla soolouralle lähteneen Bruce Dickinsonin korvaajana Iron Maidenin keulilla laulanut Blaze Bayley sanoo katsovansa tänä päivänä taaksepäin ylpeänä eikä halua millään lailla antaa menneiden olla menneitä. Siksi hän yhä soolokeikoillaankin esittää yhä oman tuotantonsa lisäksi muutamia valittuja paloja Iron Maidenin tuotannosta.

”Olin Iron Maidenin fani ennen kuin liityin bändiin ja tiesin kyllä, mitä sellaisissa Iron Maidenin tai KISSin kaltaisissa bändeissä olleille tyypeille tapahtuu: heidät tullaan aina yhdistämään siihen tunnettuun bändiin. Jos olet kerran soittanut Ozzy Osbournen kanssa, sinut yhdistetään aina häneen. Olin valmistautunut siihen”, Bayley totesi hiljattain SoundMojon Innersleeve-podcastin haastattelussa (video alla).

”Olen siis todella onnekas, että pääsin tällä valitsemallani uralla heavy metal -laulajana siihen kaikkein kovimpaan pestiin eli laulajaksi bändiin, joka mielestäni on maailman tärkein heavy metal -yhtye. Olen todella onnekas, että sain olla mukana ja viettää Iron Maidenissä viisi vuotta tehden kaksi albumia ja muutamia b-puolia.”

”Kyse on ylpeydestä ja siitä, että tiedostaa juurensa. Kun Ronnie James Dio oli vielä elossa, hän tiedosti aina, mistä on tullut. Myös minusta metallifanina ja ihmisenä, joka laulaa kyseisessä genressä, on tärkeää pystyä katsomaan taaksepäin, että ’Joo, tuolta olen tullut ja se on osa minua. Se teki minusta sen, mitä olen tänään’. Siksi en koskaan tule kieltämään, että ’Ei sillä ole mitään tekemistä minun kanssani’. Kun kuuntelet War Within Me -levyä (Bayleyn viimeisin sooloalbumi), kuulet Iron Maidenin vaikutuksen sävellyksiini ja ääneeni. Kuulet myös niitä vaikutteita, jotka juontavat aina Wolfsbane-aikoihin.”

Lisää luettavaa