Bruce Dickinson: Kunnioitan suuresti Blaze Bayleytä – ”Hän joutui äärimmäisen vaikeaan paikkaan”

Dickinson sanoo nauttivansa suuresti joidenkin Bayley-ajan Iron Maiden -kappaleiden esittämisestä.

17.01.2018

Rock Talk with Mitch Lafon -podcastissa hiljattain vierailleelta Bruce Dickinsonilta kysyttiin, miten tämä on suhtautunut esittämään keikoilla Iron Maidenin tuotantoa, joka on tehty Brucen kokeillessa siipiään soolouralla 90-luvulla. Dickinson toteaa, ettei hän näe syytä olla laulamatta niitä vain sen vuoksi, etteivät ne ole ”hänen kappaleitaan” vaan Blaze Bayleyn.

– Elämä on liian lyhyt sellaiseen egopullisteluun. Se on lapsellista ja typerää. Sitä paitsi jotkut niistä kappaleista jopa toimivat [äänelläni], toiset eivät niinkään. Mutta tiedätkö mitä? Kaikki ne ovat kappaleita, joita moni Iron Maiden -fani osti ja osa siitä on mielestäni todella hyvää materiaalia, jotka handlasimme mielestäni hyvin, kuten The Clansman ja Sign of the Cross, Dickinson tuumaa.

– Blazen ääni on luonnollisesti hyvin erilainen omaani verrattuna, hänellä on hieman matalampi rekisteri. Itse asiassa en yhtään valita, koska pystyn käyttämään matalaa baritonia ja saan siihen jykevyyttä. Pidin oikeasti noiden kappaleiden laulamisesta.

Dickinson sanoo kunnioittavansa suuresti The X Factorilla (1995) ja Virtual XI:llä (1998) laulanutta Blaze Bayleytä, sillä tämän Maiden-pesti ei ollut helpoimmasta päästä.

– Hän joutui äärimmäisen vaikeaan paikkaan. Hänen äänensä on niin erilainen ja silti hänen piti vetää bändin vanhempaa materiaalia. Ja hän oli todella, todella mukava kaveri ja on yhä edelleenkin. Arvostan häntä todella suuresti, Dickinson ylistää.

Lisää luettavaa