Carcassin Jeff Walker: Me tavallaan olemme vastuussa nu metalin syntymisestä

Walkerin mukaan nu metal -bändien soundiin olennaisesti vaikuttanut kielisoittimien vire on napattu suoraan Carcassilta.

Kuva: Markus Laakso

Äärimetallilegenda Carcass julkaisee tulevana perjantaina (17.9.) uuden Torn Arteries -pitkäsoittonsa. Metal Hammer jututti uuden julkaisun tiimoilta yhtyeen laulaja-basisti Jeff Walkeria, joka sanoo bändillä olleen iso vaikutus nu metaliksi ristityn tyylin kehittymisessä ja syntymisessä, vaikka genren pioneeribändit eivät sitä itse välttämättä tiedostaneetkaan.

”Kun viritimme soittimet alas H-vireeseen, me tavallaan esittelimme sen koko metallimaailmalle, jos minulta kysytään. Ehkä joku muukin oli soittanut sillä vireellä, mutta minä en kyllä saa päähäni ketään. Sillä oli kuitenkin katastrofaalisia sivuvaikutuksia, kuten nu metal”, Walker tuumaa.

”Me tavallaan olemme vastuussa siitä, ainakin tietyssä määrin.”

Walker sanoo tämän H-vireen ujuttautuneen nu metaliin tuottaja Ross Robinsonin kautta. Robinson tuotti muun muassa Kornin, Limp Bizkitin ja Slipknotin ensimmäisiä levyjä sekä Sepulturan Rootsin ja hän oli suuri Carcass-fani, joka muun muassa varasti bändin Symphonies of Sickness (1989) -kakkoslevyn Los Angelesin Tower Recordsista sen ilmestyessä.

”Monet noista bändeistä [joita Robinson tuotti] alkoi käyttää H-virettä, mutta puolet ajasta he eivät edes tienneet, miksi”,Walker toteaa.