Corey Taylor kritisoi muun muassa Slipknotia, Metallicaa ja Slayeriä tuottanutta suurnimeä – ”Hän ei vain ollut vittu läsnä”

Laulaja ei pidä Rick Rubinin metodeista.

Tuottaja Rick Rubinilla on ollut sormensa pelissä monien enemmän tai vähemmän klassikoiksi muodostuneiden levyjen kanssa. Partaukkelin nimi löytyy muun muassa kaikista Slayerin levyistä Reign in Bloodista (1986) World Painted Bloodiin (2009) saakka, jonka lisäksi Rubinin pitkältä tuottajalistalta löytyy muun muassa Metallican Death Magnetic (2008), kaikki System of a Downin studioalbumit, Black Sabbathin 13 (2013) sekä metallin ulkopuolelta Beastie Boysia, Run-DMC:tä ja Public Enemyä.

Vaikka kahdeksalla Grammylla uransa aikana palkittu Rubin onkin ollut mukana monien huippusuosittujen levyjen tuottajana, ovat tämän työskentelytavat ja metodit saaneet osakseen myös kritiikkiä. Erityisesti tätä moititaan siit, että hänellä on liikaa projekteja päällekkäin eikä hän itse ole paikalla levyjen äänityksissä vaan jättää enimmät hommat miksaajiensa ja ääniteknikkojensa harteille.

Yksi Rubinin äänekkäimmistä kritisoijista on Corey Taylor, joka on kertonut kokemuksistaan Rubinin tuottaman Slipknotin Vol. 3: The Subliminal Verses -albumin työstämisestä. Slipknot työstää parhaillaan uutta pitkäsoittoaan Greg Fidelmanin ohjauksessa, joka toimi Rubinin äänimiehenä Vol. 3 -albumia tehdessä ja Taylor antaa kaiken kunnian levystä juuri Fidelmanille.

”Kun teimme töitä Rickin kanssa, hän ei vain ollut vittu läsnä”, Taylor puuskahtaa Let There Be Talk -podcastin haastattelussa.

”Hänellä oli kuusi eri projektia päällä. ’No nyt teen hommia U2:n kanssa’ ja minä olin, että ’Hei äijä, me olemme vittu vielä studiossa’. Ihan oikeasti, vasta kun teimme laulut hänen talossaan näin häntä useammin kuin kerran viikossa.”

”Minulle [Fidelman] oli toinen tuottaja. [Rick] on kyllä todella mukava kaveri, mutta Fidelman oli siellä sekoittamassa keittoa kanssamme. Hän oli paikalla aamukuudesta aamuneljään. Hän oli siellä joka päivä, kun tarvitsimme häntä.”