Dani Filthiä stalkkasi takavuosina ”uudestisyntynyt Elizabeth Báthory”

Cradle of Filth on juuri nyt ajankohtainen ensi viikolla ilmestyvän The Manticore and Other Horrors -albuminsa johdosta. Bändiä on haastateltu myös tänään ilmestyneessä Infernossa.

Dani Filth paljasti hiljattain Loudwirelle, että Cruelty and the Beast -levyn (1998) jälkeen hänellä oli hivenen normaalia innokkaampi fani. Levyhän kertoo kiduttaja-sarjamurhaaja Elizabeth Báthorysta. Sinnikäs, stalkkausasteellekin yltänyt fani ilmoitti Filthille, että on uudestisyntynyt Elizabeth Báthory ja Filth hänen miehensä edellisestä elämästä.

– Hän oli aidosti tosissaan ja kirjoitti minulle ihmeellisiä kirjeitä. Sitten se yhtäkkiä loppui. Joko hän parani tai romahti lopullisesti, vaikea sanoa, Filth kommentoi.

Myöhemmin Filth oli Yhdysvalloissa keikkareissulla paikallisen kuskin kyydissä, kun tämä yhtäkkiä alkoi kertoa tarinaa siitä, miten hänen tyttöystävänsä erkani hänestä kiinnyttään CoF-laulajaan.

– Yhtäkkiä tajusin, että kyse oli samasta tytöstä! Kuski ajoi vieläpä väärään suuntaan, joten hetken ajan pelkäsin, että mitä jos hän nyt kiskaisee taskustaan aseen. Mitään sellaista ei onneksi tapahtunut, mutta minuutin ajan olin kauhuissani. Lopulta kävi ilmi, että kundi halusi vain saada asian pois sydämeltään.

Tarina ei kerro, kiduttiko ja murhasiko tämä uudestisyntynyt Báthory esikuvansa tapaan. Alkuperäinen unkarilainen verikreivitär (1560 – 1614) surmasi joidenkin lähteiden mukaan jopa yli 600 nuorta naista.