Dark Angel -kitaristi ja perustajajäsen Jim Durkin on kuollut

Durkin oli ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen.

11.03.2023

Thrash metal -veteraani Dark Angelin perustajajäseniin lukeutunut kitaristi Jim Durkin on kuollut. Durkinin vaimo Annie on vahvistanut suru-uutisen julkaisemalla kitaristin Facebook-sivuilla tiedotteen. Myös bändi on julkaissut oman tiedotteensa omissa some-kanavissaan. Durkin oli kuollessaan 58-vuotias.

Durkin oli perustamassa Dark Angelia vuonna 1981 yhdessä Don Dotyn, Rob Yahnin ja Mike Andraden kanssa. Durkin oli mukana vuosien varrella useita kokoonpanomuutoksia kokeneen bändin kolmella ensimmäisellä levyllä, kunnes lähti omille teilleen vuonna 1989. Lopulta koko bändi pistettiin telakalle vuonna 1992. Yhtye teki toisen tulemisen vuosina 2002-2005, mutta Durkin ei ollut tässä mukana. Bändi aktivoitui jälleen 2013 ja tällä kertaa myös Durkin liittyi ainoana alkuperäisjäsenenä mukaan.

Yhtye on työstänyt jo jonkun aikaa kauan odotettua seuraajaa vuonna 1991 ilmestyneelle Time Does Not Heal -albumilleen. Rumpali Gene Hoglan kertoi elokuussa 2022 Oxygène-radion Metal Zone -ohjelmassa yhtyeen tavoitteena olevan saada levy ulos vuoden 2023 aikana.

 

Lisää luettavaa