Dave Mustaine kertoo, mitä uuden Megadeth-kitaristi Teemu Mäntysaaren piirrettä arvostaa erityisesti

Kaikilla Megadethin kitaristeilla on ollut omat vahvuutensa, kippari Mustaine tuumaa.

11.06.2024

Thrash metal -suuruus Megadeth kiertää parhaillaan Eurooppaa. Kiertueella on mukana myös yhtyeen uusi kitaristi Teemu Mäntysaari (Wintersun, Smackbound), joka liittyi orkesteriin Kiko Loureiron tilalle viime vuoden lopulla. Tuoreessa Rock Hard Greecen haastattelussa yhtyeen johtaja Dave Mustaine ylistää jälleen uutta kitaristipariaan ja uskoo Mäntysaaren olevan oiva lisä, kun Megadeth alkaa työstää seuraavaa levyään.

”Hänen panoksensa on ollut jo nyt iso, sillä soitamme keikoilla enemmän eri biisejä kuin koskaan aiemmin. Eikä tämä ole moite aiempien kokoonpanojen suuntaan, vaan se kertoo siitä, että Teemu tietää bändistä paljon enemmän ja ymmärtää biisien metallisen selkärangan päälle enemmän kuin kenties jotkut muut”, Mustaine toteaa.

”Metallitaustasta tulevana ymmärrät metallisävellyksiä enemmän kuin joku, joka tuntee vaikkapa progressiivisen rockin kuten Chris Broderick tai bossa novan kuten Kiko tai jonka soitossa on enemmän jazzia kuten Glen Droverilla tai Al Pitrellillä. Jokaisella heistä on omat vahvuutensa.”

Monet spekuloivat ex-Megadeth-kitaristi Marty Friedmanin palaavan riveihin Loureiron lähdettyä, sillä Friedman teki pari vierailua Megadethin keikoilla juuri ennen kuin Loureiro astui sivuun. Loureiro itsekin sanoi myöhemmin ehdottaneensa, että Mustaine kysyisi Friedmania takaisin. Mustaine kuitenkin torjuu kaikki tällaiset spekulaatiot.

”Jos teemme jotain yhdessä, monet fanit elättelevät toiveita, että Marty tulisi takaisin. Mutta niin ei tule tapahtumaan, koska Marty tekee omaa juttuaan Japanissa ja minä olen sataprosenttisen tyytyväinen Teemuun. Ja olen jo sanonut, että hän on uusi kitaristimme”, Mustaine sanoo.

Lisää luettavaa