”Minulla ei ole ollut juuri aikaa jännittää” – Teemu Mäntysaari kertoo ”surrealistisesta” Megadeth-pestistään

"Pidän soittamiseen liittyvästä salapoliisityöstä ja on ollut upeaa oppia asioita suoraan Davelta", Mäntysaari kertoo Guitar World -lehdelle.

28.02.2024

Thrash metal -legenda Megadethissä vuodesta 2015 soittanut kitaristi Kiko Loureiro ilmoitti viime syksynä, ettei voi osallistua yhtyeen Pohjois-Amerikan-kiertueelle perhesyistä. Hänen tuuraajakseen pestattiin Loureiron itsensä ehdotuksesta Teemu Mäntysaari, joka tunnetaan muun muassa Wintersunista ja Smackboundista. Loppuvuodesta Loureiro ilmoitti jäävänsä sivuun määrittelemättömäksi ajaksi ja Mäntysaari jatkaa bändin uutena kitaristina ja kippari Dave Mustainen aisaparina toistaiseksi.

”En koskaan osannut kuvitella että jotain tällaista tapahtuisi minulle. Mutta samaan aikaan olen aina pitänyt tärkeänä valmistautua siltä varalta, että joskus joku iso bändi soittaisikin minulle”, Mäntysaari toteaa tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa, jossa tämä avaa, miten valmistautui uuteen pestiinsä.

”Opin nopeasti ja pystyn hyppäämään uusiin tilanteisiin tuntematta oloani epämukavaksi. Olen aina ollut sellainen. Rakastan opettaa soittamista ja olen ollut mukana monissa coverprojekteissa. Minulla on silmää yksityiskohdille ja se on yksi vahvuuksistani.”

”Puhuimme [Loureiron ja Mustainen kanssa] paljon siitä, millä tavalla Dave haluaa tuoda asioita esille. Puhuimme esimerkiksi siitä, milloin soittaa pikkaamalla ylös tai alas, milloin käyttää vuoropikkausta. Puhuimme kappaleiden flow’sta, kontrasteista, käden ja sormien asennosta. Nautin kaikesta tuollaisesta. Pidän soittamiseen liittyvästä salapoliisityöstä ja on ollut upeaa oppia asioita suoraan Davelta.”

Mäntysaari kuvailee hyppäämisen Megadethin kaltaisen suuruuden kelkkaan olevan ”surrealistinen” kokemus. Mutta toisin kuin voisi kuvitella, ei niin ison koneiston mukaan lähteminen ole kitaristia suuremmin pelottanut tai jännittänyt.

”Kaikki tapahtuu niin nopealla tempolla, että olen pystynyt keskittymään vain tekemään työni hyvin. Minulla ei ole ollut juuri aikaa jännittää”, Mäntysaari tuumaa.

Lisää luettavaa