”Dave pirautti minulle oikein lämminhenkisen puhelun” – Teemu Mäntysaari kertoi Soundille Megadeth-pestistään

"Jo tähänastinen matka on ollut todella hieno, enkä luonnollisestikaan malta odottaa, mitä tuleman pitää!"

29.01.2024

Thrash metal -legenda Megadethissä vuodesta 2015 soittanut kitaristi Kiko Loureiro ilmoitti viime syksynä, ettei voi osallistua yhtyeen Pohjois-Amerikan-kiertueelle perhesyistä. Hänen tuuraajakseen pestattiin Loureiron itsensä ehdotuksesta Teemu Mäntysaari, joka tunnetaan muun muassa Wintersunista ja Smackboundista. Toverilehtemme Soundi haastatteli Mäntysaarta ja kyseli, miten tämän Megadeth-pestinsä tarkalleen ottaen toteutui.

”Kaikki alkoi viime heinäkuussa, kun sain Kikolta puhelun. Mikään ei tuolloin ollut varmaa, mutta Kiko kertoi tilanteen olevan sellainen, että hän saattaa jättäytyä pois Megadethin tulevalta syyskiertueelta henkilökohtaisten syiden takia. Sitten Kiko lisäsi, että Dave (Mustaine, yhtyeen perustaja ja laulaja-kitaristi) sekä Megadethin managementin edustajat haluaisivat tutustua soittotyyliini lähemmin. Opettelin sitten saman tien muutamia kappaleita, kuvasin soittovideoita ja lähetin ne USA:han. Kului joitakin päiviä, ja sitten Dave pirautti minulle oikein lämminhenkisen puhelun. Hän kertoi vaikuttuneensa videoista, ja samalla sain myös kuulla enemmän Kikon sekä bändin tilanteesta. Mutta kuten sanoin, tilanne oli niin sanotusti elossa, eikä minulle osattu vielä varmuudella sanoa, että tarvitaanko palveluksiani tulevalla kiertueella”, Mäntysaari kertoi toimittaja Timo Isoaholle.

Mäntysaari tapasi bändin ensimmäisen kerran elokuussa Wacken Open Air -festivaaleilla ja soitti soundcheckin aikana näiden kanssa yhden biisin. Treenisessioita jatkettiin muutamia viikkoja myöhemmin Sveitsissä bändin Riverside-festarikeikan yhteydessä. Mäntysaaren Megadeth-debyytti tapahtui Albuquerquessa 6. syyskuuta.

”Lensin Yhdysvaltoihin pari päivää ennen rundin starttia. Soitimme debyyttikeikkaa edeltävänä päivänä koko setin läpi, ja homma tuntui olevan hallussa. Kaikki oli tietenkin erittäin jännittävää ja tavallaan jopa surrealistista, mutta minulla oli silti luottavainen olo. Megadethin teknikot ja kaikki muutkin paikalla olleet lähipiirin ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja kannustavia, ja tämänkin vuoksi oma fiilikseni oli… yllättävänkin rento. Muistan elävästi hetket juuri ennen Albuquerquen-keikan alkua. Suljin silmäni, hengitin muutaman kerran syvään ja päätin soittaa hyvin – ja nauttia lavalla olemisesta. Sitten mentiin, ja homma sujui oikein mainiosti.”

Viime vuoden lopulla Loureiro ilmoitti, ettei ole palaamassa takaisin Megadethiin ainakaan lähiaikoina (jos ollenkaan) ja niinpä Mäntysaari jatkaa yhä bändin toisena kitaristina Mustainen rinnalla.

”Jos katson asiaa vain omalta kannalta, niin uutinen oli tietenkin suurenmoinen. Jo tähänastinen matka on ollut todella hieno, enkä luonnollisestikaan malta odottaa, mitä tuleman pitää!”

Mäntysaaren pitkä haastatteli löytyy kokonaisuudessaan Soundista.

Lisää luettavaa