Megadethista sivuun astunut Kiko Loureiro ehdotti Marty Friedmania tuuraajakseen – ”Se olisi ollut mahtavaa”

Loureiron paikalla kepittää tällä hetkellä Teemu Mäntysaari.

05.01.2024

Kun thrash metal -jätti Megadeth viime syksynä lähti Pohjois-Amerikan-kiertueelle, ilmoitti kitaristi Kiko Loureiro pitävänsä bändistä taukoa perhesyistä. Hänen tuurajakseen lähti Loureiron suosituksesta Wintersunista ja Smackboundista tuttu Teemu Mäntysaari, jonka pesti bändissä jatkuu edelleen ainakin tämän vuoden ajan Loureiron jatkettua taukoaan.

Tuoreessa Guitar Worldin haastattelussa Loureiro paljastaa ehdottaneensa Megadeth-pomo Dave Mustainelle, että hänhän voisi pyytää tuuraajaksi bändissä 1990-luvun kulta-aikoina soittaneen Marty Friedmanin, joka teki viime vuonna parit vierailutkin Megadethin keikoilla.

”Minä itse asiassa mainitsin managereille ja Davelle, että tuokaa Marty Friedman takaisin. Mielestäni se olisi ollut mahtavaa”, Loureiro toteaa ja täsmentää, ettei tiedä, etenikö asia kuitenkaan sen pidemmälle.

”Minulla ei ole aavistustakaan, keskustellaanko siitä tai onko asiasta puhuttu [Martyn] kanssa, mutta minä kuitenkin mainitsin asiasta. Mutta e todellakaan tiedä, johtiko se mihinkään enkä halua monimutkaistaa asioita sen enempää.”

”Fanit eivät koskaan sanoneet minusta mitään pahaa tai valittaneet, mikä oli upeaa. Mutta olen myös fani ja tiedostan, että Marty oli oleellinen osa bändin ikonisia levyjä kuten Rust in Peacea ja Countdown to Extinctionia. Marty auttoi luomaan sen soundin ja tyylin. Kun liityin Megadethiin, tiesin, että fanit voivat osoittaa minulle rakkautta, mutta en koskaan tulisi viemään Martyn paikkaa heidän sydämissään.”

Loureiro myös lisää, että Mäntysaari on hänkin mies paikallaan bändin toisena kitaristina.

”Hän on aivan uskomaton, ilmiömäinen soittaja”, Loureiro ylistää.

Mäntysaarella vahvistettu Megadeth kiertää keväällä Etelä-Amerikkaa ja kesällä on vuorossa esiintymisiä Euroopan festarilavoilla. Seuraavaa Suomen-keikkaa ei ainakaan vielä tätä kirjoittaessa ole kuitenkaan näköpiirissä.

Lisää luettavaa