Dave Mustaine: ”Teemu Mäntysaari on juuri oikea tyyppi Megadethiin”

Megadeth-kippari on enemmän kuin tyytyväinen uuteen aisapariinsa.

15.02.2024

Kun thrash metal -jätti Megadethissä vuodesta 2015 kitaroinut Kiko Loureiro ilmoitti syksyllä 2023 pitävänsä bändistä taukoa, suositteli tämä bändin toiseksi kitaristiksi Teemu Mäntysaarta (Smackbound, Wintersun). Loppuvuodesta Loureiro ilmoitti jatkavansa poissaoloaan määrittelemättömäksi ajaksi ja Mäntysaaresta tehtiin näin bändin uusi kitaristi.

Megadeth-kippari Dave Mustaine on haastatteluissa kehunut Mäntysaarta vuolaasti ja ylistää tätä myös tuoreessa Brasilian A Rádio Rockin haastattelussa. Mustaine kiittää myös Loureiroa siitä, että tämä esitteli Mäntysaaren bändille.

”Kiko suositteli Teemua, joka on uskomaton soittaja. Kiko oli huippuiskussa kun hän päätti lähteä, joten se oli tietenkin pettymys, mutta näin asiat nyt vain menivät. Mutta jos Kiko olisi sanonut: ’En tunne ketään, olette omillanne’, olisi tilanne ollut paljon vaikeampi”, Mustaine toteaa.

”Mutta Teemu Mäntysaari on juuri oikea tyyppi Megadethiin ja Kiko tietää, että Teemu on sopiva tyyppi minulle. Hän teki meille siis ison palveluksen. Rakastan häntä ja toivon hänelle kaikkea hyvää.”

Mustainen mukaan Mäntysaari saa tulevilla keikoilla monet fanit erittäin tyytyväiseksi, sillä hänen kanssaan bändi on nostanut keikkasettiin kappaleita, joita ei ole soitettu pitkiin aikoihin.

”Kun hän tuli mukaan, tuumasin, että miksen pyydä häntä opettelemaan muutamaa ekstrabiisiä näiden 30 lisäksi. Mitä eroa on sillä, opetteletko 30 vai 33 biisiä, eikö niin? Jos hän olisi opetellut kolme ja pyytäisin häntä treenaamaan 30 biisiä, se olisi eri juttu. Mutta pyysin häntä ottamaan haltuun pari biisiä, joita Dirk (Verbeuren, rumpali) ja James (Lomenzo, basisti) ovat pitkään halunneet soittaa, joten lisäämme ne nyt settiin. Mikä on hienoa.”

Lisää luettavaa