Ex-Megadeth-kitaristi Marty Friedman nykyisestä kitaristista Teemu Mäntysaaresta: ”Hän vaikutti todella, todella mukavalta tyypiltä”

Friedman ei ole kuullut Mäntysaaren soittoa, mutta uskoo tämän selviytyvän pestistään Megadethissä hyvin.

18.03.2024

Kitaravirtuoosi Marty Friedman soitti thrash metal -veteraani Megadethissä vuodesta 1990 vuoteen 2000 saakka. Toisin kuin joidenkin Megadethin entisten soolokitaristien kohdalla, Friedmanin ja Megadeth-pomo Dave Mustainen välillä ei ole pahaa verta ja Friedman jopa vieraili viime vuonna pariin otteeseen Megadethin keikoilla.

”Soitimme hienot keikat [Tokion] Budokanissa sekä [Saksan] Wacken Open Airissa. [Mustaine] on kuin veli. Olen suurin Megadeth-fani mitä löytyy”, Friedman totesi tuoreessa Ultimate Guitarin haastattelussa.

Viime vuoden lopulla Wintersunista ja Smackboundista tuttu Teemu Mäntysaari pestattiin Megadethin uudeksi kitaristiksi perhesyistä sivuun astuneen Kiko Loureiton tilalle. Ultimate Guitar kysyikin Friedmanilta, onko hän kuullut Mäntysaaren soittoa.

”Itse asiassa en ole, mutta olen varma, että hän hoitaa homman hienosti. Tapasimme kyllä Wackenissa kun soitin bändin kanssa. Hän vaikutti todella, todella mukavalta tyypiltä. Toivon hänelle valtavasti menestystä bändin kanssa, se on hänelle varmasti todella hauska matka.”

Lisää luettavaa