Jeff Young antaa Megadethin ex-jäseniä vähätelleen ”kusipää” Dave Mustainen kuulla kunniansa

Mustainen mielestä Marty Friedman on ainoa, joka on tehnyt "mitään merkittävää" Megadethin ulkopuolella.

10.07.2023

Suorapuheisena miehenä tunnettu Megadeth-pomo Dave Mustaine totesi kuukausi sitten Bloodstock TV:lle antamassaan haastattelussa pitävänsä kaikista bändin lukuisista entisistä jäsenistä kitaristi Marty Friedmania ainoana, joka on menestynyt Megadethin ulkopuolella. Friedman, joka oli Megadethissä vuosina 1990-2000, on tehnyt menestyksekästä soolouraa Japanissa, jossa tämä nykyään myös asuu.

”Kaikista Megadethin ex-jäsenistä Marty näyttää olevan ainoa, josta on tullut jotain. Ei millään pahalla muita jätkiä kohtaan, mutta se on vain fakta. Jos katsotaan myyntilukuja ja näin, Marty on ainoa, joka on tehnyt mitään merkittävää”, Mustaine totesi.

Melko jyrkkä väite, kun miettii, keitä kaikkia Megadethissä on vuosien saatossa vaikuttanut. Esimerkiksi entinen Nevermore-kitaristi Chris Broderick, joka oli Megadethissä 2008–2014, vaikuttaa tätä nykyä In Flamesissä, jonka tuorein Foregone-albumi sai ainakin kriitikoilta erittäin kiitettävän vastaanoton. Eikä ex-basisti David Ellefsonkaan ole potkut saatuaan jäänyt pyörittelemään peukaloitaan vaan soittaa vaihtoehtometalliyhtye The Lucidissa sekä death metal -orkesteri Diethissä. Ellefsonilla on lisäksi entisen Megadeth-kitaristi Jeff Youngin kanssa Kings of Thrash -projekti, joka kevään kiertueellaan esitti Megadethin alkuaikojen tuotantoa.

Youngia, joka oli Megadethissä vuosina 1987–1989, haastateltiin hiljattain Disturbing the Priest -podcastin toimesta ja kitaristilla olikin pari valittua sanaa Mustainelle.

”Entäs sitten tämä pieni listaykköseksi noussut brasilialainen maailmanmusiikkilevy, jolla olin mukana, kusipää?” Young kuittasi Mustainen suuntaan viitaten kansainvälisesti menestyneeseen Badi Assadin vuoden 1998 Chameleon-levyyn, jolla Young soitti kitaraa.

”Mustainen ainoa missio on levittää väärää informaatiota ja valheita. Ja huvittavinta on se, että hänen Liar-kappaleensa on osoitettu muille ihmisille, vaikka hänen pitäisi katsoa peiliin. Sillä kaikki ne asiat, jotka sinusta kertovat muista, kertovat sinusta itsestäsi.”

Lisää luettavaa