Dave Mustaine: Maailma haluaa nähdä Metallican ja Megadethin yhteiskiertueella – ”Mitä he oikein pelkäävät?”

"Ja kaikille niille, jotka asiaa miettivät: kyllä, sillä tienaisi todella hyvin", Mustaine toteaa.

24.03.2023

Guitar World -lehti haastatteli Megadeth-johtaja Dave Mustainea pitkän kaavan mukaan ja totta kai pöydälle nostettiin jälleen kerran myös Metallica, josta Mustaine sai potkut ennen yhtyeen Kill ’em All -debyytin äänityksiä. Mustainelta kysyttiin, miten hän itse näkee bändien välille fanien ja median toimesta muotoutuneen kilpailuasetelman.

”Minun mielessäni mitään kilpailua ei ole. Olemme erilaiset bändit ja uskon, että Megadeth on ollut näistä kahdesta johdonmukaisempi linjassaan. On surullista, että meidän välinen draamamme on mennyt musiikin edelle”, Mustaine toteaa.

Vaikka mitään kilpailua ei Mustainen mielestä bändien välillä olekaan, sanoo hän kuitenkin Metallican heittäneen jatkuvasti kapuloita hänen rattaisiinsa ja yrittäneen mitätöidä hänen saavutuksiaan.

”Heistä tuli yksi maailman isoimmista bändeistä ja he tuhlaavat energiaansa heittämällä sellaisia kommentteja kuin ’Dave ei ole hyvä soittaja’. Anteeksi, mitä vittua sanoit? Se taisin olla minä, joka kirjoitti useita biisejä, jotka tekivät teistä kuuluisia, joten kannattaisi ehkä miettiä tuota paskalausuntoa uudelleen. Mutta sellaista paskaa nuo jätkät selittivät ja heitä seuraavat lampaat nielivät kaiken.”

”Minä olin alussa bändin ainoa kitaristi ja kirjoitin biisejä, jotka päätyivät heidän ensimmäisille levyilleen. Joten kaveriksi, joka ’ei osaa soittaa kitaraa’ minulla oli aika vitun iso vaikutus. Ainoa syy, miksi James (Hetfield) alkoi soittaa, oli se, että me emme löytäneet ketään toista. Lisäksi Jamesia pelotti puhua yleisölle. Minä yritin saada häntä sanomaan edes jotain, mutta hän pysyi aina takana vaikka oli vittu laulaja. Joten minä – kaveri, joka ei osaa soittaa – hoidin keikoilla puhumisen. James alkoi puhua yleisölle vasta sen jälkeen, kun minä olin poissa. Hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa.”

Mustaine sanoo, ettei hänellä kuitenkaan ole mitään hampaankolossa vaan lähtisi mielellään Metallican kanssa yhteiskiertueelle. Mustaine sanoo ehdottaneensa sitä, mutta Metallica-leirissä ei olla innostuttu asiasta.

”Metallicalla ja Megadethilla on sama edustaja ja olen kysynyt häneltä, miksi he eivät halua soittaa kanssamme? Mitä he oikein pelkäävät? He lähtevät kiertueelle Five Finger Death Punchin ja Pantera-jutun kanssa, joten selvästi kyse on rahasta”, Mustaine toteaa.

”On yksinkertaisesti fakta, että maailma haluaa nähdä Megadethin ja Metallican yhdessä soittamassa. Ja kaikille niille, jotka asiaa miettivät: kyllä, sillä tienaisi todella hyvin. Fanit haluavat Metallican ja Megadethin jakavan lavan. Tarvitseeko Megadeth Metallicaa? Ei. Mutta Metallica puhuu jatkuvasti faneistaan, eivätkä he anna heille, mitä nämä pyytävät. Mitä he pelkäävät? En tiedä. Se on heistä kiinni, ei minusta.”

Lisää luettavaa