Dave Mustaine haaveilee yhä musiikin tekemisestä James Hetfieldin kanssa – ”Maailma haluaa, että niin tapahtuu”

Megadeth-kippari paljasti pitkäaikaisen salaisen haaveensa tuoreessa haastattelussa.

30.09.2022

Hiljattain uuden levyn julkaisseen Megadethin johtaja Dave Mustaine antoi tuoreen julkaisun tiimoilta haastattelua Vinyl Writer Musicille. Haastattelun yhteydessä Mustaine, joka oli mukana Metallicassa yhtyeen alkuaikoina mutta sai potkut ennen debyyttilevyn äänityksiä, kertoi yhä haaveilevansa yhteistyöstä Metallica-nokkamies James Hetfieldin kanssa.

”Minulla on salainen toive, että vielä tulee päivä jolloin James ja minä teemme musiikkia jälleen yhdessä. Mielestäni maailma haluaa, että niin tapahtuu ja uskon olevan erittäin mahdollista, että niin vielä jossain vaiheessa käy”, Mustaine sanoo.

”Luulen, että se on yksi niistä asioista, joka on aina ajanut minua eteenpäin [urallani]. Mielestäni se olisi hyväksi Megadethille ja se olisi hyväksi myös Metallicalle.”

Mustaine on ennenkin puhunut haaveistaan, että Megadeth ja Metallica tekisivät yhteistyötä. Vuonna 2011 Mustaine mainitsi dallasilaisen radiokanavan haastattelussa ehdottaneensa Hetfieldille, että he pistäisivät pystyyn ”superbändin”, johon kuuluisivat Mustainen ja Hetfieldin lisäksi Metallica-rumpali Lars Ulrich ja Megadethin (silloinen) basisti David Ellefson.

”James sanoi ei, mutta asia on tavallaan yhä ilmassa. Yritän saada hänet taipumaan vielä”, Mustaine totesi tuolloin.

Hetfield kommentoi Mustainen ”superbändi”-ehdotteluja keväällä 2012 julkaistussa Metallican So What! -faniklubilehden haastattelussa:

”Aina välillä näen lehdissä hänen kommenttejaan, miten hän haluaa jammailla kanssamme, tehdä levyn yhdessä ja muuta sellaista hullua. Luen niitä kommentteja ja ajattelen, että ’Tämä on se Dave, jonka me tavallaan halusimme unohtaa. Se suurisuu, joka vain puhuu ja puhuu ja puhuu’. Mutta hänen puheissaan on rehellisyyttä, eikä hän hirveästi ajattele ennen kuin sanoo asioita. Hän antaa palaa. Lisäksi hän tarkoittaa hyvää puhuessaan tuollaisista asioista”, Hetfield totesi tuolloin.

Lisää luettavaa