Dave Mustaine David Ellefsonista ja basistin erottamiseen johtaneesta kohusta: ”Se ihminen, jonka minä tunnen ja jota rakastan, oli ihan eri ihminen”

Ellefsonin korvannut Lomenzo otettiin vastaan avosylin, Megadeth-kippari sanoo.

01.09.2022

Thrash metal -suuruus Megadeth julkaisee huomenna perjantaina (2.9.) uuden The Sick, The Dying… And The Dead! -albuminsa. Kun yhtye oli äänittämässä levyä, joutui basisti David Ellefson keskelle kohua, joka nousi, kun  nettiin vuosi Ellefsonin ja nuoren naispuolisen fanin välisiä seksuaalissävytteisiä viestittelyjä ja videopuheluita. Ellefsonia muun muassa syytettiin alaikäisen fanin groomaamisesta, minkä molemmat osapuolet ovat kuitenkin tyrmänneet valheeksi.

Joka tapauksessa syntyneen kohun myötä antoi Megadeth-johtaja Dave Mustaine pitkäaikaiselle luottomiehelleen ja yhtyeen toiselle perustajajäsenelle potkut. Ellefsonin uudelle levylle soitetut bassoraidat heitettiin roskiin ja apuun hälytettiin Testamentin Steve DiGiorgio.

”En oikeastaan haluaisi enää puhua hänestä. Kerron mielelläni kaikkia hauskoja tarinoita, mutta en haluaisi puhua tuosta tapauksesta, koska se ihminen, jonka minä tunnen ja jota rakastan, oli ihan eri ihminen”, Mustaine totesi Trunk Nationin tuoreessa haastattelussa, kun häneltä kysyttiin Ellefsonista.

”Meidän oli tehtävä vaihto Steveen monesta eri syystä. Jotkut ulkopuolelta asiaa seuranneet sanoivat, että toimin väärin, mutta olen pahoillani – henkilökohtaisen vakaumukseni vuoksi en voinut katsoa sellaista. Ja vaikka se ei olisikaan ollut totta, en halua tuollaista elämääni.”

”Sitä paitsi suurin osa levyn bassoista, joita oli äänitetty, oli minun soittamiani. Ne olivat vain demoja, eikä niitä ollut vielä koko levyn mitalta. Kun olin studiossa tekemässä kitaraosioitani, nappasin basson kouraani ja soittelin vähän mukana. Ei se ollut mitään mahtavaa, mutta antoivat osviittaa. Joten kun oikea basisti, oli se sitten Steve tai Dave, tuli äänittämään osuuksiaan, heillä oli jo ohjenuorat valmiina.”

DiGiorgio soitti levyn bassot sessiomuusikkona, sillä Mustaine ei halunnut varastaa basistia toisesta bändistä. Niinpä keikoille Ellefsonin paikalle pyydettiin vanha tuttu James LoMenzo (joka vaikutti Megadethissa vuosina 2006-2010), josta tehtiin bändin virallinen basisti viime keväänä.

”Toivotimme Jamesin tervetulleeksi avoimin sylin ja kaikki rakastavat häntä. Hän on todella mahtava tyyppi, joten päätös oli varsin helppo”, Mustaine ylistää LoMenzoa Revolver-lehden tuoreessa haastattelussa.

”En ole nähnyt juurikaan moitteita fanien suunnalta ja tiedän, että minun lisäkseni ne kaksi tärkeintä tyyppiä, Dirk (Verbeuren, rumpali) ja Kiko (Loureiro, kitaristi) rakastavat häntä. Juuri sitä halusin. Halusin, että me neljä tulemme toimeen, soitamme hyvin yhteen ja tiedämme, ettei selkämme takana puuhata mitään outoa tai kyräillä. Sellaiset jutut ovat niitä, jotka tuhoavat bändejä.”

”Olemme olleet todella läheisiä heti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Jätkät ovat aina yhdessä jossain. James ja Kiko voivat olla baarissa viinilasillisella tai James ja Dirk ovat salilla treenaamassa. He tekevät jatkuvasti kaikkea mahtavaa yhdessä.”

Lisää luettavaa