David Ellefson sai lähtöpassit Megadethista – ”Päätöstä ei tehty kevyin perustein”, kommentoi Dave Mustaine

Dave Mustaine ei katsonut Ellefsonin seksikohua hyvällä.

24.05.2021

Megadeth ilmoittaa sosiaalisessa mediassa, että basisti David Ellefsonin työsuhde on purettu. Potkujen taustalla on parisen viikkoa sitten noussut kohu Ellefsonin ja naispuolisen fanin välisestä seksuaalissävytteisestä viestittelystä ja videopuheluista.

”Tätä päätöstä ei tehty kevyin perustein”, kippari Dave Mustainen julkaisemassa tiedotteessa todetaan.

”Vaikkemme tiedätäkään kaikkia yksityiskohtia, se mitä tiedämme, on jo tarpeeksi tekemään yhteistyön jatkamisesta mahdotonta.”

Kolmas osapuoli vuosi hiljattain julkisuuteen jo 27 vuotta naimisissa olleen, papiksi opiskelleen Ellefsonin ja fanin välisiä viestejä ja videopuheluita, joiden aikana basisti näyttäisi tyydyttävän itseään. Fanin epäiltiin myös olleen alaikäinen näiden suhteen alussa ja Ellefsonia syytettiinkin niin sanotusta groomaamisesta. Molemmat osapuolet ovat myöntäneet käyneensä keskusteluja ja videopuheluita, mutta sanovat kaiken tapahtuneen yhteisymmärryksessä. Molemmat ovat myös kiistäneet naisen olleen missään vaiheessa viestettelyjä alaikäinen.

Ellefson oli mukana perustamassa Megadethia Dave Mustainen kanssa vuonna 1983 ja soitti bändissä aina vuoteen 2002 saakka, jolloin koko yhtye laitettiin telakalle Mustainen terveysongelmien vuoksi. Kun Megadeth aktivoitui uudelleen 2004, Ellefsonin tilalle liittyi James MacDonough, jonka korvasi myöhemmin James Lomenzo. Ellefson haastoi Mustainen oikeuteen vuonna 2004 ja väitti tämän pimittäneen basistilta tuloja. Mustaine teki vastasyytteen, jossa väitettiin basistin käyttäneen Megadethin nimeä ja logoa mainoksissa. Molemmat syytteet sovittiin oikeussalin ulkopuolella.

Kun Ellefson ja Mustaine olivat haudanneet sotakirveet, teki Ellefson paluun bändin riveihin vuonna 2010. Hän on mukana bändin kolmella viimeisimmällä albumilla sekä myös myöhemmin tänä vuonna julkaistavalla uudella Megadeth-pitkäsoitolla.

Lisää luettavaa