”Emme todellakaan halunneet kaapata ketään” – Dave Mustaine kertoo, miten korvaaja David Ellefsonille löytyi

Steve Di Giorgio soitti bassot uudelle levylle, mutta Mustaine ei halunnut viedä häntä pois Testamentilta sen pidemmäksi aikaa.

26.07.2022

Kun pitkäaikainen Megadeth-basisti David Ellefson keväällä 2021 joutui keskelle kohua, jonka johdosta tämä sai lopulta lähtöpassit bändistä, oli thrash metal -suuruus hyvää vauhtia työstämässä nyt syksyllä julkaistavaa The Sick, The Dying… And The Dead! -albumiaan.

Ellefson oli ehtinyt jo äänittää omat osuutensa, mutta bassoraidat heitettiin roskiin ja paikalle hälytettiin nykyään Testamentin riveissä vaikuttava Steve Di Giorgio, joka on soittanut urallaan muun muassa Deathissä, Autopsyssä ja Sadusissa. Kiertueelle mukaan lähti sen sijaan Megadethissa aiemminkin soittanut James LoMenzo ja hänestä tehtiin viime keväänä jälleen bändin virallinen jäsen.

Megadeth-kippari Dave Mustaine puhui tuoreessa Loudwiren haastattelussa basistikuvioista ja siitä, miksi niin ansioitunutta basistia kuin Di Giorgio ei otettu myös kiertueelle mukaan vaan he päätyivät pyytämään LoMenzoa taas mukaan.

”Se ajanjakso, jota bändi ja bändiin liittyvät ihmiset kävivät tuolloin läpi, oli hieman arka paikka. Halusimme toimia oikein eikä täysiaikaisen korvaajan etsiminen silloin olisi ollut oikein, koska emme tienneet kaikkia faktoja ja me emme todellakaan halunneet kaapata ketään. Testamentin tyypit ovat ystäviämme”, Mustaine perustelee.

”Niin mahtava kuin Steve onkin, muistan miltä tuntui, kun [Metallica] kaappasi Cliffin [Burton, Metallican alkuaikojen basisti] Trauma-bändistä. Olkoonkin, että Trauma ei ollut bändinä kovin hyvä, niiden jätkien elämä muuttui, kun niin tapahtui. Sitä pohtii, ’Loikkasiko hän vai työnsimmekö häntä?’ Halusin pitää huolen siitä, että jos palkkaan jonkun, en varasta häntä keneltäkään toiselta.”

The Sick, The Dying… And The Dead! ilmestyy 2. syyskuuta.

Lisää luettavaa