Judas Priestin ääniteknikolle festarikeikalla suuttunut Megadethin Dave Mustaine kommentoi välikohtausta – ”Olin todella raivoissani”

"Vihaanko niitä ihmisiä? En. Oliko heidän toimintansa tympeää? Kyllä. Annanko heille anteeksi? Ehdottomasti."

30.08.2022

Megadeth esiintyi viime kesänä Barcelonan Rock Festissä, jossa bändit esiintyvät vuorotellen kahdella vierekkäin asetetulla lavalla. Megadethin keikan aikana viereistä lavaa laitettiin valmiiksi heti thrash-jätin perään soittovuorossa olevaa Judas Priestiä varten ja kun Judas Priestin teknikko teki kitaralle soundcheckiä kesken Megadethin soiton, paloivat Dave Mustainella käämit.

”Kiertueen viimeinen keikka… Selvisimme vittu viimeiseen iltaan ja sitten joku nössö viereisellä lavalla alkaa soittaa meidän päälle. Vitun säälittävää, sinä amatöörimäinen paskaläjä”, Mustaine muun muassa puhisi mikrofoniin suuttuneena näyttäen viereiselle lavalle keskisormea. Video välikohtauksesta löytyy artikkelin lopusta.

Mustainelta kysyttiin tästä välikohtauksesta tuoreessa Talk Shop Liven haastattelussa ja tämä täsmensi, ettei missään nimessä suuttunut tilanteessa Judas Priestille, ainoastaan kyseiselle ääniteknikolle, jonka toiminta oli Mustainen mielestä epäammattimaista.

”Sain hiljattain raivarin lavalla, mitä ei ole tapahtunut moneen, moneen vuoteen. Eikä kyse ollut siitä, että joku teki jotain ja minä reagoin siihen, vaan tämä oli kolmas kerta lyhyen ajan sisään, kun jotain tapahtui. Sillä kerralla sain tarpeekseni”, Mustaine toteaa.

”Olimme Belgian Graspopissa, kun Whitesnaken väki päätti alkaa tekemään soundcheckiä settimme aikana. Mitä amatöörejä. Sitten Deep Purplen väki teki samoin muutamaa päivää myöhemmin (Ranskan) Hellfestissä. Lisää amatöörejä. Tiedän, että bändi ei sitä tehnyt. Ja sitten se tapahtui kiertueemme viimeisellä keikalla ja sen teki Judas Priestin väki. Menetin malttini. Olin vähällä kävellä toiselle lavalle ja sanoa jotain päin sen tyypin naamaa, olin todella raivoissani.”

”Tällainen johtuu kahdesta syystä: täydellisestä epäammattimaisuudesta joko kiertuehenkilökunnan tai festivaalien lavamanagereiden osalta. Ajattelinko, että se on promoottorin syy? En. Ajattelinko, että se oli bändin soittajien syy? En. Me itse asiassa teimme juuri kappaleen Judas Priest -tribuuttia varten ja jos olisin sitä mieltä, että se oli bändin vika, olisin jättänyt sen projektin kesken.”

”Monet näistä kiertuetyypeistä eivät saa kunnolla liksaa. Niinpä he ryyppäävät, polttelevat, mitä vaan – jotkut tekevät niin, jotkut eivät. Ne jotka eivät tee niin, he ovat ammattilaisia. He tietävät, ettei niin tehdä.”

”Vihaanko niitä ihmisiä? En. Oliko heidän toimintansa tympeää? Kyllä. Annanko heille anteeksi? Ehdottomasti. Se nyt oli vain yksi niistä hetkistä.”

Megadeth julkaisee tulevana perjantaina (2.9.) uuden The Sick, the Dying… and the Dead! -pitkäsoittonsa. Alapuolelta voit katsoa Talk Shop Live -haastattelun kokonaisuudessaan.

YouTube video

Lisää luettavaa