Ex-Megadeth-kitaristi Chris Poland ei ole puhunut Dave Mustainen kanssa pian pariin vuosikymmeneen – syynä riita rahasta

Poland nosti Mustainea vastaan kanteen vuonna 2004, kun tämä ei saanut kompensaatiota demoista, jotka julkaistiin Rust in Peace -albumin uusintapainoksella.

07.02.2022

 

Chris Poland, joka soitti kitaraa Megadethissa vuosina 1984-1987 ja lyhyesti vuonna 2004 julkaistulla The System Has Failed -levyllä, sanoo tuoreessa Rock Talksin haastattelussa, ettei ole pitänyt mitään yhteyttä Megadeth-kippari Dave Mustaineen lähes kahteen vuosikymmeneen. Totaalisen välirikon taustalla on riita rahasta sekä Polandin vuonna 2004 nostama kanne Mustainea vastaan.

”Olen puhunut Davelle viimeksi… En edes muista tarkalleen, luultavasti silloin kun teimme The Systemiä. [Kanteen jälkeen] hän oli, että tämä oli tässä, Chris pilasi ystävyytemme. Olin vain, että oletko tosissasi? Ihan sama”, Poland sanoo.

Poland nosti Mustainea vastaan kanteen, koska tämä oli lisännyt vuonna 2004 ilmestyneelle Rust in Peace -levyn uusintajulkaisulle vanhoja demoja, joilla Poland soitti ennen kuin Marty Friedman korvasi hänet bändissä. Polandin mukaan tämä tapahtui ilman hänen suostumustaan eikä hän saanut demojen julkaisemisesta rahallista kompensaatiota.

”Yritin saada Davea kiinni ja soitin hänen managerilleen kymmenen kertaa. Lopulta yhdennellätoista kerralla jätin viestin ja sanoin, että kuulette minusta asianajajani kautta, jos ette soita minulle takaisin. Sitten hänen managerinsa soitti, haukkui minut ja sanoi: ’Chris, sinä soitit vain pari sooloa ja Dave ja me ajattelimme, että antaisit julkaista ne fanien vuoksi’. Totesin, että ’Hei, teen sen fanien vuoksi, mutta kaikki muut ovat saaneet korvauksia. Minä haluaisin myös korvauksia’. Sitten koko homma paisui yli äyräidensä. Kaikki vähättelivät minua.”

Mustaine puolestaan kommentoi hänen ja Polandin välirikkoa vuonna 2020 Paltrocast with Darren Paltrowitz -podcastissa seuraavasti:

”Vaikka en pidäkään tyypistä, hän oli mahtava kitaristi ja halusin antaa hänelle mahdollisuuden, kun teimme Peace Sellsin ja Rust in Peacen uusintajulkaisut vuonna 2004 ja halusin julkaista ne biisit. Hän nosti siitä rasittavan kanteen ja katkaisin ystävyytemme. Ajattelin, että voi luoja, mitä haaskausta.”

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa